17 / 05 / 2024

Bu ödeme işsizlere ilaç gibi gelecek! Başvuranın hemen hesabına yatıyor!

Bu ödeme işsizlere ilaç gibi gelecek! Başvuranın hemen hesabına yatıyor!

İŞKUR’un işsiz vatandaşlara yönelik nakit yardımı, nefes aldırıyor. Gerekli şartlara sahip işsiz vatandaşların hemen yararlanabildiği İŞKUR’un işsizlik maaşı kaç para oldu? İşte ayrıntılar…



Son dönemde kamu kurumları ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilere ve ailelere sosyal yardımları genişletirken, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) da işsizlik maaşına artış yaptı.  Belirtilen şartları sağlayan herkes bu imkandan yararlanabiliyor. Bunun için gerekli şartlar şöyle;

Bu ödeme işsizlere ilaç gibi gelecek! Başvuranın hemen hesabına yatıyor!

4 AYDAN 1 YILA KADAR ÖDEME YAPILIYOR

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşlar, iş sözleşmelerinin bittiği an itibariyle geriye dönük 120 gün primi ödemesi bulunması gerekiyor. İş sözleşmesinin bittiği zamandan itibaren son 3 yılda minimum 600 prim günü çalışmış olma şartı da aranıyor.

Hizmet akdi feshi öncesindeki 3 yıl süresinde 600 gün sigortalı şekilde çalışarak işsizlik sigortası primi ödeyenlere 180 gün, 900 gün sigortalı çalışarak işsizlik sigortası primi ödeyen sigortası olan işsizlere  240 gün, 1.080 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olanlara da 300 gün süreyle işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor.

Bu ödeme işsizlere ilaç gibi gelecek! Başvuranın hemen hesabına yatıyor!

2023’TE İŞSİZLİK MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Bu yıl için yapılan güncellemeyle birlikte İŞKUR tarafından 2 bin 568 TL ile 5 bin 317 TL arasında  işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor.

İşsizlik maaşı alabilmek için kişilerin kendi kusurları dışında işten ayrılmış olmaları şartı da gerekiyor.

Ev sahibi kirayı ne kadar isterse arttırabilir mi?

Emeklilere promosyon müjdesi! Alacağınız para 22 bin 500 TL’ye kadar çıkabilir!

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

BES’lilerin sayısı 14 milyona ulaştı!

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön