10 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Depremin ekonomiye maliyeti 104 milyar dolar olacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Depremin ekonomiye maliyeti 104 milyar dolar olacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülke ekonomisine maliyetinin toplam 104 milyar dolar şeklinde hesaplandığını açıkladı. Deprem konutlarının teslim tarihi de belli oldu. İşte ayrıntılar...



DEPREM KONUTLARI EKİM-KASIM AYLARINDA TESLİM EDİLECEK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı son dakika açıklamasında, deprem riski olmayan alanlarda kalıcı konutların yapımına başlandığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında "Ekim, kasım aylarından itibaren yapımı tamamlanan konutların teslimatını peyderpey gerçekleştireceğiz" ifadelerine yer verdi.

"İlk bir yılda 319 bin konutun inşasını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz" açıklamasında bulunan Erodağan, toplamda 650 bin konut inşa edilmesinin hedeflendiğine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Depremin ekonomiye maliyeti 104 milyar dolar olacak! 

Deprem konutları ile ilgili bir son dakika gelişmesi de Adıyaman'dan geldi. Aktarılan detaylara göre, Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) inşası süren 5 etap ile 31 bloktan meydana gelen projede kaba inşaatı biten blokların duvar işlemlerine başlandı. 

Kaba inşaatında sona gelinen blokta, örnek dairenin de yapımının bittiği açıklandı. TOKİ Uzmanı ve İnşaat Mühendisi Yılmaz Ceylan, konuya ilişkin açıklamasında "Adıyaman Örenli Mahallesi'nde afetzedeler için 3 bin 34 kalıcı konut yapıyoruz. Bu konutlarımız 85 metrekare 3+1 konut. Tamamı depreme dayanıklı ve tünel kalıp sistemiyle yapılıyor. Zemin artı 3 ve 4 katlı inşa ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Kişisel verilerin korunmasını kimse ciddiye almıyor!

Borsa İstanbul günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!


Geri Dön