11 / 06 / 2024

Cumhuriyet tarihinin en geniş borç yapılandırması yolda! Sigorta primi, vergi, cezalar…

Cumhuriyet tarihinin en geniş borç yapılandırması yolda! Sigorta primi, vergi, cezalar…

Milyonları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Borçlar için kapsamlı bir yapılandırma paketi geliyor. İşte detaylar!



Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi geliyor. Bu paket için şimdi gözler kritik Kabine Toplantısı'na çevrildi. İşte borç yapılandırma haberinin detayları! İmar affı söz konusu olacak mı?

Borçlarla ilgili çok sayıda kişiyi ilgilendiren bir gelişme meydana geldi.  Buna göre Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi hayata geçecek. Bu paketin, önümüzdeki haftanın başında Kabine toplantısında değerlendirileceği düşünülüyor. Vatandaşlar bu haber sonrasında hangi borçlar yapılandırma kapsamına gireceğini sorgulamaya başladı. İşte borç yapılandırma konusunda kritik tarih ve devlete olan borca yapılandırma son dakika haberinin tüm detayları…

BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİNİN DETAYLARI

NTV'de yer alan habere göre, 31 Aralık 2022'ye kadar olan borçlar yapılandırılacak ve vergi, sigorta primi borçları ile cezalar için yapılandırmaya girecek. Diğer yandan şirketlere de matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı da sağlanacak. Belediyelere olan borçlar, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları da yapılandırma kapsamına alınacak.

TAKSİTLİ ÖDEME İMKANI OLACAK!

Önceki yapılandırmalarda olduğu gibi peşin ve taksitli ödeme imkanı da getirileceği düşünülüyor. Yüzde 90'a kadar borçların silinmesi gibi bir imkan vatandaşlar için tanınacak. Buna ek olarak belirli tutarın altında olan borçların tamamının silinmesinin de söz konusu olabileceği söyleniyor.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA!

Borç yapılandırma paketinin pazartesi günü Kabine Toplantısı'nın konularından biri olacağı düşünülüyor. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paketin ayrıntılarını açıklaması da beklenmektedir. Paketin en geç olarak şubat ortasında yasalaşması öngörülüyor.

YAPILANDIRMA SONRASI İMAR AFFI GELECEK Mİ?

Uzun bir zamandır gündemde olan imar affı da vergi yapılandırması sonrasında konuşulmaya başlandı. Bu pakette imar affı hakkında herhangi bir düzenlemeye yer verilmedi. Önümüzdeki günlerde imar affıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir.

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Kasaplar artık izah edemiyor! Et fiyatlarından hem kasaplar hem de vatandaşlar muzdarip!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön