22 / 05 / 2024

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Dolar kurunda bankalar ile serbest piyasa arasında oluşan kur farkından sonra şimdi de Borsa İstanbul'da işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark açılmaya başladı.



YATIRIMCI SERTİFİKAYA YÖNELDİ

Dinamik Yatırım Başekonomisti Enver Erkan, “Bankalar arası piyasadaki döviz kurları ile döviz alışverişi yapılan yerlerdeki farka açılınca yatırımcı altın sertifikasına yöneldi. Yatırımcı bir enstrümanı alamıyorsa ötekine yöneliyor. Marj açılınca altın sertifikasına yatırım yapanların altın sertifikası grafiğini takip etmesinde yarar var” ifadesini kullandı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Altın Sertifikası’nın al sat yapmayı düşünenlerin yöneldiği bir araç olduğunu belirterek, “Altın Sertifikası ilk çıktığında altın fiyatıyla paraleldi. Ancak bir süredir aradaki makas açıldı. Borsadan çıkanlar oradan altın alıyor olabilir. Aracı kurumlar da altın fonu kurmaya başladılar. Tasarruf amaçlı fiziki altın yerine al sat yapmayı düşünenler daha çok ilgi gösteriyor. Orada fon alıp satıyorsunuz, vergi yok” diye konuştu.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön