18 / 05 / 2024

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere 75 bin TL'ye kadar destek müjdesi! Üstelik 12 ay geri ödemesiz!

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere 75 bin TL'ye kadar destek müjdesi! Üstelik 12 ay geri ödemesiz!

KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, onarım, tadilat, malzeme, personel, ham madde, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin TL'ye kadar geri ödemeli destek verecek.



12 ay geri ödemesiz

Ayrıca verilen detaylara göre, söz konusu işletmelerin faaliyet gösterdikleri yapıların bakım, onarımlarına ilişkin hizmet alım giderleri, tadilat, istihdam ettikleri personel giderleri ve faaliyet konuları ile ilgili alacaklarıyla ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerine destek de verilecek. Ayrıca söz konusu giderlerin büyük deprem felaketinden sonra gerçekleşmiş olmasına da bakılacak.

Destek programı dahilinde yapılacak olan geri ödemeler, programın tamamlanma tarihinden itibaren, 12 ayı geri ödemesiz olmak üzere, 4'er aylık dönemler halinde 6 eşit taksit ile yapılacak. İlk taksitin geri ödeme tarihi, programın tamamlanma tarihinden sonraki 12 aylık süreyi izleyen ilk iş günü olarak belirlendi.

Deprem bölgesindeki KOBİ lere 75 bin TL ye kadar destek müjdesi! Üstelik 12 ay geri ödemesiz!

"Başvurularda sınır olmayacak"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yaraları sarmaya devam ettiklerini kaydederek, depremde iş yerleri hasar gören ve bu zorlu şartlara rağmen işlerine devam eden KOBİ'lerimizi yalnız bırakmadıklarını söyledi. Bakan Varank açıklamasında "KOSGEB aracılığıyla bu işletmelerin bakım, onarım, personel gibi ihtiyaçlarına 75 bin lira destek sağlıyoruz." dedi.

TOKİ Kırklareli projesi için Mayıs 2023 müjdesi geldi! 204 konutluk yeni proje için bu tarihe dikkat!

Mayıs 2023 aile destek ödemeleri hangi gün hesaplara yatırılacak, zam gelecek mi? Açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!

İstanbullular dikkat! Bugün ve yarın bu yollar resmen trafiğe kapatılacak! Bakmadan geçmeyin!


Geri Dön