09 / 05 / 2024

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi: Manzaralı evlere talep azaldı!

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi: Manzaralı evlere talep azaldı!

Kiralık ve satılık konutlarda talepler değişti.  Deniz manzaralı, yüksek katlı ve lüks konutlar yerine artık depreme dayanıklı, kayaç zeminli, yatay mimariye sahip, sıfır veya birkaç senelik binalar aranıyor. 



Açıklamasında, ailesinin 1993 senesinde inşa edilen bir binada dairesi olduğunu dile getiren Cenk Altun, lokasyonunun çok iyi olmasına rağmen istedikleri fiyata veremediklerinin altını çizerek, her ay rakamı düşürdüklerini belirtti. 

Altun, "4 milyon 900 bin TL'den başladık. 4 milyon 300 bin TL'ye kadar düştü. Hala ilgilenen yok" şeklinde konuştu. 

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi: Manzaralı evlere talep azaldı!

Bir başka emlakçı Halit Mert ise çok yüksek katlı binaların artık tercih edilmediğine vurgu yaparak, daha az katlı ve yeni yapıların ilgi gördüğünü söyledi. 

Halit Mert, söz konusu açıklamasında "İnsanlar artık binaların depreme dayanıklılığına daha özen gösteriyor. Gelen vatandaşlar yaşı genç, müstakil evler tercih ediyor" ifadelerine yer verdi. 

Özellikle deprem bölgesinden gelen bazı vatandaşların arsa kiralamaya daha sıcak baktığına dikkat çeken Mert, Gaziantep'ten gelen bir ailenin arsa kiralayarak konteyner kurmayı teklif ettiğini dile getirdi. 

Mert, konuya ilişkin açıklamasını "Elektrik su imkanı olan bir yerde 6 konteyner kurup yaşamayı hedeflediklerini söylediler. Denize yakın yerlerin zemini yumuşak olduğu için insanlar dağlık ve kayalık alanlardaki evleri tercih eder oldu" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Gümüş yatırımcısına yüzde 25 getiri sağlayacak! Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Tarih verildi...

Mayıs ayında en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu!

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok hangi hisseler kazandırdı?

Benzin, motorin, LPG'ye bu gece dolar zammı geliyor! Yeni fiyatlar buz kestirdi! Akaryakıtta fiyatlar sil baştan! 


Geri Dön