13 / 05 / 2024

Depremzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilecek şekilde zekat parası ile konut yapılabilecek!

Depremzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilecek şekilde zekat parası ile konut yapılabilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, deprem, sel ve benzeri sebeplerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedeler için zekat parasıyla konut yapılabileceğini açıkladı. 



Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 8 Şubat tarihinde "Depremzedelere zekat verilmesi" ve 15 Şubat günü de "Afetzedeler için zekat parasıyla barınma yerleri yapılması" konularında açıklama yayımladığı anımsatılan paylaşımda, "Dolayısıyla deprem, sel ve benzeri nedenlerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parası ile konut yapılabilir" denildi. 

Konuya ilişkin, depremzedelerin ihtiyaçlarını giderme noktasında gerçekleştirilen yardımların organize edilmesi için yetkili ve sorumlu tutulan AFAD'ın açtığı özel zekat hesaplarına, Kurul tarafından daha önce yayımlanan açıklamalar kapsamında, zekat almaya hak sahibi olan depremzedelere kalıcı konut yapılması için zekatların verilmesinin uygun olduğu belirtildi. 

Depremzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilecek şekilde zekat parası ile konut yapılabilecek!

Ramazanın Kur'an ve ibadet ayı olduğu kadar yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ayı da olduğuna da dikkat çekilen açıklamada, Başkanlığın bu yılki temasının "Ramazan ve Dayanışma" şeklinde belirlendiği ifade edildi. 

Mesajda, ramazan ayı boyunca dayanışma bilincini daha güçlü kılacak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı ve "Dinimize göre, dayanışma ve yardımlaşma sorumluluğu sadece zekattan ibaret değildir. Zekat dışındaki infak ve bağışlarla da yardıma muhtaç olanlara ulaşmak ve yaralarını sarmak inancımızın bir gereğidir. İlahi rahmetin yeryüzüne sağanak sağanak indiği ramazanda yapacağımız ibadetlerin ruhlarımıza sükunet, gönüllerimize letafet, kalplerimize ve zihinlerimize feraset kazandırmasını temenni ediyoruz" denildi. 

Depremzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilecek şekilde zekat parası ile konut yapılabilecek!

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı  gelmişken, merak edilen konulardan biri de fitre miktarı oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2023 yılı fitre miktarını geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. 

Bu kapsamda, Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantıda bı yılki fitre tutarını 70 lira şeklinde duyurdu. 

Fitre miktarı ile ilgili yapılan açıklamada "Bu meblağ, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir" denildi ve depremzedeler ile ilgili de bir bilgi paylaşıldı. 

Bu çerçevede, fitre vermesi gereken vatandaşların, doğal afet gibi durumlarda fitrelerini ramazandan önce verebileceği de belirtildi. 

TÜİK tek tek açıkladı: 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla besleniyor! 

İkinci el araba almak isteyenlere kötü haber! Peş peşe açıklandı! Fiyatlar yüzde 4 arttı!

Deprem bölgesinde inşası devam eden 16 bin binanın yüzde 98'i için yıkım kararı!


Geri Dön