19 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü 9 bankadan dolar tahmini! Haziranda büyük tehlike

Dünyaca ünlü 9 bankadan dolar tahmini! Haziranda büyük tehlike

Yatırım bankaları 2023 dolar tahminlerini tek tek duyurdu. Geçtiğimiz yıl oldukça hareketli bir grafik çizen dolar için zayıf bir yıl beklentisi var. Bazı kurumlar aksini söylese de yılın ikinci yarısını işaret eden kurumlar enflasyonun gidişatı ve savaş gibi jeopolitik risklere dikkat çekiyor.



Çekirdek enflasyonda ekim ayında görülen yavaşlama, ABD konut sektöründen gelen olumsuz veriler ve ekonomiye güvenin azalması uzun süredir öngördüğümüz 2. yarıda faiz indirimleri beklentilerini güçlendirdi. Fed 2. yarıda faiz indirimine başlasa bile Avrupa ve Asya’nın dolar mevduatlarından istikrarlı bir çıkış getirecek yatırım ortamı sağlayacağını öngörmüyoruz. Bu nedenle euro/dolar’da 1,05 düzeylerinin üzerinde yükseliş görülmeyeceği görüşündeyiz.

DEUTSCHE BANK

Fed’in faiz döngüsü muhtemelen 2023 baharında zirveyi görecek, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz artırımlarına devam edecek. Ancak doların krallığı sona yaklaşıyor olabilir. Zayıf dolar küresel varlık piyasalarını hareketlendirebilir. Euro Bölgesi’nde ve Çin’de büyüme zayıf geçen kış aylarından sonra tekrar hızlanabilir, bu nedenle paritenin 2023 yılını 1,05’le kapatacağını öngörüyoruz.

SOCIETE GENERALE

Dünyaca ünlü 9 bankadan dolar tahmini! Haziranda büyük tehlike

Dolar 2008 krizinden bu yana ABD ekonomisinin Avrupa’dan daha güçlü seyretmesi sonucu çok güçlendi. Para piyasalarında herşey büyümelere, para politikalarına ve diğer unsurlara bağlı olsa da, 2023 yılında ABD’de yaşanacak bir resesyon doları herkesin beklediğinden daha da fazla düşürebilir. Ayrıca Noel Baba yeryüzüne barışı getirebilirse dolardaki düşüş daha da büyük olur. Fed’in U dönüşünü ECB’den daha önce yapması muhtemel, bu da euro için pozitif ve dolar rallisinde sonun başlangıcı anlamına geliyor.

UNICREDIT

Dolar güçlü seyrini kaybedecek ancak bu tam bir tersine dönüş olmayacak. Tahmin aralığımızın (2023) sonunda euro/ dolar paritesinin 1,10-1,12 düzeylerine yükselmesini bekliyoruz.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 04 Ocak 2023 tarihinde saat 21.13'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.71 Türk Lirası, euro 19,93 Türk Lirası, altının gramı ise bin 119 Türk Lirası değerinde.

İşverenlere asgari ücret uyarısı! Aman dikkat!

İslam Memiş'ten gram altın için şok eden iddia

Kiralara yüzde 72 zam! Bu kadarı beklenmiyordu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön