07 / 07 / 2024

Emeklilere bayram gibi bayram geliyor! Eski ikramiyeleri unutun!

Emeklilere bayram gibi bayram geliyor! Eski ikramiyeleri unutun!

Emekli ikramiye miktarları milyonlarca emeklinin gündeminde yer alıyor. İşte emekli ikramiyelerine dair son detaylar!



Ankara'da dolaşan haberler ışığında AK Parti hükümeti, 18 Haziran 2023 genel seçimleri için emekli maaşlarına önemli oranda zam yapmayı planlamaktadır. Emeklilerin bayram ikramiye ücretler de bu nedenle de iki kattan fazla artırılacağı iddia ediliyor.

2023'TE EMEKLİLİK İKRAMİYELERİ ARTACAK MI?

2018 yılı itibari ile emeklilik bayram ikramiyesi ödeneğinde değişiklik olmuştur. Her iki bayram öncesinde ödenen miktar 1000 liradan 1100 liraya çıkarılmıştır. Emeklilere bayram ikramiyesi ücreti tutarı, 14 Mayıs 2023'te yapılması planlanan seçimden önce belirlendi. Gazeteci Mehmet Çetingüleç'e göre, Ankara'da seçim öncesi ikramiyelerin artabileceği öne sürülüyor. 2023 yılında kıdem tazminatından asgari ücret ile birlikte memur maaşlarına kadar peş peşe artış dalgaları yükselecek.

Gazeteci Mehmet Çetingüleç, seçim öncesi önemli bir artış öngörüyor. Asgari ücret, memur ve emeklilerin daha da artmasını, emekli maaşlarının yükselmesi beklendiğini belirtiyor. 14 Mayıs'ta seçimlerine adım adım yaklaşılırken  Ankara'nın perde arkası hareketlilik artıyor. Yazarlar, iktidar partisinin oy sayısı düştükçe artış oranının da düştüğünü söylüyorlar.

EMEKLİ İKRAMİYESİ YÜZDE KAÇ ARTACAK?

Başkent Ankara'da dolaşan bilgilere göre hükümet, 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekili seçimlerine katılarak emekli maaşlarına ve maaşlara zam yapmayı planlıyor. Şu anda 1.100 lira olan emeklilik primlerinin 2.500-3.000 liraya yükseltileceği, yüzde 280 artış ile 3.000 liraya ulaşması beklenmektedir. Asgari ücret yüzde 10 artacak ancak emekliler yüzde 10-20 daha zam bekleyebilirler. Asgari ücretli çalışanlara yüzde 54,66 zam yapılacağı açıklandı ancak cumhurbaşkanı seçimden önce bir düzenleme daha sinyali verdi. Bir zamanlar asgari ücret miktarının ki katını elde eden emekliler şimdi aynı maaşı aldığından, emekliler üzerindeki etki yıkıcı görünmektedir.

EMEKLİLİKTE PRİM GÜNÜ EŞİTLENECEK Mİ?

İntibak düzenlemesi, emekli olacaklara bağlanacak aylıkların diğer emeklilerden geri kalması halinde maaş iyileştirmesi amacıyla yapılıyor.  Aynı hizmet yılı ve prim gününe sahip olmalarına rağmen bazı yıllarda emekli olan kişilerin maaşlarının düşük kalması durumunda hayata geçirilen intibak düzenlemesi önemli bir adaletsizliği gideriyor.

Yetim ve dul aylıklarına zam! İşte milyonlarca kişinin merakla beklediği o zamlı maaşlar!

Evde bakım maaşı ne kadar 2023? Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 13 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön