03 / 05 / 2024

''Euro düşüyor, bu düşüş kalıcı değil'' diyen İslam Memiş'ten hiçbir yerde duyulmamış yeni dönem açıklaması

''Euro düşüyor, bu düşüş kalıcı değil'' diyen İslam Memiş'ten hiçbir yerde duyulmamış yeni dönem açıklaması

20 yıl sonra dolar kuru ikinci defa Euro'yu geçti. Dolar/ Euro paritesinde son durum ne? Euro neden düşüyor? Bu düşüş kalıcı mı? Euro düşmeye devam edecek mi? İslam Memiş'ten Euro için ''bu düşüş kalıcı değil'' açıklaması geldi...



HİÇBİR YERDE DUYULMAMIŞ YENİ DÖNEM AÇIKLAMASI

İslam Memiş'ten Euro/dolar paritesi ile ilgili hiç bir yerde duyulmamış bir açıklama geldi. İslam Memiş konu ile ilgili: ''Euro / Dolar paritesi 1 seviyesinin altında 0.99 seviyesinde. Yani artık dönem Euro/Dolar dönemi değil. Dolar / Euro dönemi başladı. Dolar Euro'nun üzerine yükseldi..

Şu an serbest piyasalarda Kapalı Çarşı piyasasında Dolar'ın satış kuru 18,25 TL ancak Euro'nun satış kuru 18,11 TL. Yani Euro, Dolar'a kıyasla daha alt seviyelerde işlem görmeye devam ediyor. Muhtemelen şu anda 0.99 seviyesinde olan parite 0.80'lere kadar gerileyebilir teknik olarak.

Euro bölgesindeki ekonomik kriz, Rusya'nın ambargoları veya yaptırım kararlarıyla birlikte misilleme yapması, Avrupa'da biraz daha belirsizliğin artması gibi etkenler Euro tarafını olumsuz yönde etkiliyor.

  Euro düşüyor, bu düşüş kalıcı değil diyen İslam Memiş ten hiçbir yerde duyulmamış yeni dönem açıklaması

DOLAR EZDİ GEÇTİ

Sadece Euro değil, Dolar'ın karşısında Sterlin de değer kaybetti. Sterlin / Dolar paritesi 1,37'den 1,17'ye kadar geriledi. Dolar karşısında her şey yerle duman oldu diyebiliriz.

O yüzden vatandaşlar bugünlerde dövizi bir yatırım aracı olarak görüyorlarsa, dövize yatırım yapacaklarsa artık devir değiştiği için bunun adı Dolar değil bunun adı Euro. Euro'nun veya Sterlin'in aşırı bir şekilde değer kaybetmeleri bilmesi gerekiyor.. Nedeni FED'in politikaları. FED faiz artırımlarına devam ediyor. Avrupa'da ciddi anlamda belirsizlik var özellikle enerji krizi var. Dolayısıyla buradaki çıkışlar devam ediyor. Euro aşırı bir şekilde zayıf kalmaya devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön