13 / 05 / 2024

Ev sahiplerinin fahiş kirada yeni oyunu akıllara durgunluk verdi!

Ev sahiplerinin fahiş kirada yeni oyunu akıllara durgunluk verdi!

Fahiş kira fiyatlarına karşı önlem almak için Ticaret Bakanlığı harekete geçince konut sahipleri de boş durmadı. Kira fiyatlarını yükseltmek amacıyla akıllara durgunluk verecek yöntemlere başvuran ev sahiplerinin yeni yöntemi ifşa oldu.



ÜCRETİNE BİLE BAKMADAN 1 SAATTE TUTULUYOR

Bölgede kiralık konut bulmanın zor olduğunu, bulamayan yurttaşların da yakınlarının yanında kaldığını, çoğu depremzede yurttaşın da akrabalarının yanına sığındığını ifade eden emlakçılar, “Mesela bir daire boşaldığı zaman, konut bekleyenlere haber veriliyor. Yaklaşık 2 hafta önce iki bin kiralık konut geldi. Kirasına bile bakılmadan bir saat içinde, 3 bin ve 5 bin TL’den iki daire de tutuldu” şeklinde konuştu.

Diğer bölgelerdeki emlak danışmanları da yoğun talep yüzünden kiralıklar konutlarda rakamların çok yükseldiğini söyledi. Deprem öncesi 2 bin-2 bin 500 TL bandında olan dairelerin, depremden sonra bir anda yükselerek 10 bin TL’lere yükseldiğinin altını çizen emlakçılar, ilk zamanlarda ilanla kiralama yoluna gidildiğini, fakat şikayet üzerine valiliğin soruşturma başlattığına belirtti. Fahiş fiyat belirlenen ve bir anda 9-10 bin TL’leri gören konutların o fiyatlardan kiralanmaması için valiliklerce mühürlendiğini bildiren emlak danışmanları, bunun üzerine bazı mülk sahiplerinin ilandan kaçındığını vurguladı.

Ev sahiplerinin fahiş kirada yeni oyunu akıllara durgunluk verdi!

Mühürleme cezalarından sonra kiracı adayları ve tanıdıklara telefonla haber vererek kiralamaların yapıldığını söyleyen emlak çevreleri, “Ev sahibi tutarı yüksek tutuyor. Kiracı aramak yerine kiracı seçer durumdayız. Hiç alıcı sorunu yaşanmıyor. Bir saat içinde kiralanıyor” dedi. Bazı emlak danışmanları ise ilana çıkmamanın sebebini, “Bu kadar denetimin yaşandığı bir durumda, takibe takılmamak amacıyla önce kendi sosyal medyalarını kullanıyorlar” şeklinde konuştu.

YASAL RADARA TAKILMAMAK İÇİN YENİ YÖNTEM

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrasında göçün olduğu kentlerde kira artışlarının altını çizdi. İlana çıkmama sebebinin idari radardan kaçınmak olabileceğini söyleyen Deniz, "Denetime karşın yüksek kiralar ile ilgili ağırlıklı olarak Erzurum, Konya, İstanbul, Mersin ve Antalya gibi illerden yoğun şikayet alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Emeklilerin zamlı maaş hesabı tek tek yapıldı! Yüzde 30-35-40-45 zam hesabı burada!

İslam Memiş’ten büyük kâr ettirecek yeni yatırım tavsiyesi!


Geri Dön