28 / 04 / 2024

EYT'de en güçlü formül ortaya çıktı! Duyanlar inanamadı! Hemen siz de bakın!

EYT'de en güçlü formül ortaya çıktı! Duyanlar inanamadı! Hemen siz de bakın!

Hükümet merakla beklenen 3600 ek göstergeden sonra emeklilikte yaşa takılanlar (EYT’liler) için de çözüm formülleri üzerinde çalışıyor. Peki merakla beklenen EYT çalışmasında en güçlü formül hangisi? İşte merak edilen detaylar...



Yaptığı açıklamada, 4447 sayılı kanunla beraber 8.09.1999 ve öncesi için emeklilik şartlarının değiştirildiğini  ve bu tarih ve öncesinde giriş yapanlar için kadınlarda 20 sene, erkeklerde 25 sene çalışma şartı vardı ve 5 bin ile 5 bin 975 prim gün sayısını tamamladılarsa emekli olabildiklerini söyleyen Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, 09.09.1999 tarihi sonrasında kademeli yaş şartı getirildiğini kaydederek, burada kadınlarda 40 ile 58, erkelerde 44 ile 60 yaş arasında değişen kademeli geçiş süresi getirildiğini dile getirdi.

EYT de en güçlü formül ortaya çıktı! Duyanlar inanamadı! Hemen siz de bakın!

Yaptığı açıklamada Bağkur ve emekli sandıkları için 7 bin 200 prim gün sayısı emekli sandığı için 9 bin prim gün sayısı gerektiğini ve bunun kanun çıkmadan önce böyle olduğunu söyleyen Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, sonra kademeli yaş şartı getirildiğini ve 7 bin prim gün sayısı belirlendiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön