05 / 05 / 2024

Gazprom 2 ülkenin daha gazını kesti

Gazprom 2 ülkenin daha gazını kesti

Avrupa'yı enerji krizine sokan Rusya iki ülkenin daha gaz akışını kesti. Kesintiye neden olarak Avusturya'nın yaptığı düzenlemeler olarak gösterilirken gaz akışının ne zaman başlayacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.



Öte yandan İran-Türkiye doğal gaz boru hattındakan gaz akışı da geçici süreyle durduruldu. BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, gerçekleşecek planlı bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle İran-Türkiye doğal gaz boru hattından 2 - 9 Ekim 2022 tarihleri arasında gaz akışının tamamen kesileceği bildirildi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) İran-Türkiye Doğalgaz Boru Hattında gerçekleştirilecek bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle yaşanacak kesintinin arz-talep dengesiyle ilgili herhangi bir soruna neden olmayacağını açıkladı.

BOTAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, 2-9 Ekim tarihleri arasına İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından Gürbulak giriş noktasına doğal gaz teslimatı yapılmayacağının bildirildiği ifade edildi. Açıklamada planlı bir bakım onarım çalışmasının söz konusu olduğuna işaret edilerek art talep dengesinde herhangi bir sorun yaşanmayacağının öngörüldüğü dile getirildi.

Gazprom'dan Naftogaz açıklaması! Rusya'ya yaptırım uygulayabilir!

Avrupa’da enerji krizi büyüyor! Hapis cezası gelebilir

Gazprom akımı kesti! Fitch resesyon uyarısı verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön