16 / 05 / 2024

Gıda yardımına başvurular başladı! Nereye başvurulur, nasıl alınır?

Gıda yardımına başvurular başladı! Nereye başvurulur, nasıl alınır?

İhtiyacı olan vatandaşlara yönelik yapılacak gıda yardımları için başvurular alınmaya başladı. Peki kimler gıda yardımı alabilir? Gıda yardımı almak için nereye başvurulur?



Kamudan özele çeşitli kurum ve kuruluşlar gıda yardımına yönelik kampanyalarını da sürdürüyor.  Zor durumdaki vatandaşların temel gıdalara ulaşabilmesi amacıyla düzenlenen gıda yardımı yıl boyunca düzenli aralıklarla devam ediyor.

NASIL BAŞVURU YAPMALI?

Yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından el uzatılarak yardım yapılıyor.

Bu yardımları almak isteyen dar gelirli ya da hiç geliri bulunmayan vatandaşlar, düzenli olarak yapılan yardımlardan yararlanabiliyor. Gıda yardımı  kapsamına girmek isteyenler, e-Devlet platformu aracılığıyla başvurusunu yaparak, gerekli bütün temel gıda malzemelerine erişebiliyor.

Eğer siz ya da etrafınızdaki tanıdıklarınız temel yiyecek ve içecek gereksinimlerinizi karşılamakta bu dönemde güçlük yaşıyorsanız ve asgari yaşam koşullarını karşılama problemiyle karşı karşıya iseniz bu yardımlardan faydalanabilirsiniz.

NEREYE BAŞVURULUR?

Kamudan özele çeşitli kurum ve kuruluşlarca yapılan gıda yardımlarını almak için ihtiyaç sahibi kişinin bizzat başvurması gerekli.

Bunun için Türk Kızılayı Vakıflar Genel Müdürlüğü, bağlı olunan belediye, SANKO, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları gibi birçok kurum ve vakıf bulunuyor. İhtiyacınız olduğunu kanıtlamanız durumunda düzenli bir şekilde yardım almaya hak kazanıyorsunuz. Yardım için öncelikle Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne gidebilirsiniz. Vakıflarca yapılan gıda yardımına başvurarak, erzak talebinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için  Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün web adresi www.vgm.gov.tr/faaliyetler/hayir-hizmetleri/yurt-ici-kuru-gida-yardimlari formunu eksiksiz doldurmanız yeterli oluyor.

Gıda yardımına başvurular başladı! Nereye başvurulur, nasıl alınır?

Tüm başvurular titizlikle incelendikten sonra, karar veriliyor. Başvurular değerlendirmeye alındıktan sonra ise ev ziyareti düzenlenerek, nihai karar veriliyor.

Gıda yardımı için bir başka adres ise belediyeler.  Bunun için bağlı bulunduğunuz  belediyeye giderek ya da doğrudan e-Devlet kanalıyla başvuru yapabilirsiniz.

Bu yardımı alamayan üzülür! Tam 2 bin 604 TL ödeniyor!

EYT  bilmeceye döndü! Bakandan son dakika açıklaması! “Ay sonunu bulabilir.”

Bekleyen zararlı çıktı! Cep telefonunda fiyat arttı, taksit aynı kaldı!

Akaryakıt alacaksanız bunu mutlaka okuyun! 60 TL para iadesi var!


Geri Dön