22 / 11 / 2024
fuzul

1978 yılında İstanbul mezarlıkları

1978 yılında İstanbul mezarlıkları

1978 yılında mezar satışları yer yokluğu nedeniyle durdurulmuş. Mezarlıklar Müdürlüğü, Orman Bakanlığı'na başvurarak Fatih Ormanları'nın yanan bölümünün mezarlık yapmak istemişler. Şehrin üç yeni mezarlığa ihtiyacı varmış.

1978 yılında Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış!

1978 yılında Taksim'le Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış. 45 - 50 dakikada gidilen Taksim - Mecidiyeköy arası, yol yapıldıktan sonra 12 dakikaya inecekmiş.

1978 yılında Haliç kıyılarında bağırsak kurutma evi açılmış!

1978 yılında Haliç'te kirliliğin yanında bir de pis koku çevreyi sarmış. Gecekondu misali iş yerlerinin hızla arttığı yıllarda, tahta parçalar ve kalaslardan bir gecede yapılan bağırsak kurutma evi çalışmalara başlamış.

1978 yılında refüjler mera olarak kullanılmaya başlanmış!

1978 yılında Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün binlerce lira harcayarak çimlendirdiği Ankara Asfaltı üzerindeki refüjler hayvan sahipleri tarafından mera olarak kullanılmaya başlanmış. Otlatılmaya götürülen hayvanlar da trafik kazalarına neden oluyormuş.

1978 yılında Tarabya'da yapılacak hayvanat bahçesine 8 yıldır başlanamamış!

1978 yılında Tarabya Kavşağı'nda binlerce metrekarelik alan üzerinde yapılacak hayvanat bahçesinin yapımı parasızlık nedeniyle başlamadan durmuş. Projelerinin yapımı iki yıl sürse de sadece başı ve sonu belli olmayan bir yol yapılmış.

1978 yılında İstanbul'un 471 çıkmaz sokağından geçilebilecekmiş!

1978 yılında İstanbul'da 471 tane çıkmaz sokak olduğu bildirilmiş. İstanbul'un 346 mahallesinden geçen 8 bin sokağın 471'inin çıkmaz sokak olduğu bildirilmiş ve İstanbul Belediyesi bu çıkmaz sokakları geçilir hale getirecekmiş.

1978 yılında Sadabat yeniden canlandırılacakmış!

1978 yılında Lale Devri'nin eğlence yeri olan Sadabat, Kağıthane Belediyesi tarafından yeniden canlandırılacakmış. Kağıthane'de 750 dönümlük alanda kurulacak Kağıthane Kültür Parkı ile Sadabat tekrardan canlandırılacakmış.

1978 yılında İstanbul'un ahşap evleri birer birer yok oluyormuş!

1978 yılında İstanbul'un ahşap evleri birer birer yok oluyormuş. Kocamustafapaşa'dan Eyüp'e kadar İstanbul'un eski semtlerindeki ahşap evler yıkılıp yok oluyormuş. Bakımsızlıktan oturulamaz olmuş evlerin bazılarını da Belediye mühürlüyormuş.

1978 yılında mezar satışları yer yokluğu nedeniyle durdurulmuş!

1978 yılında mezar satışları yer yokluğu nedeniyle durdurulmuş. Mezarlıklar Müdürlüğü, Orman Bakanlığı'na başvurarak Fatih Ormanları'nın yanan bölümünün mezarlık yapmak istemişler. Şehrin üç yeni mezarlığa ihtiyacı varmış.

1978 yılında Yıldız'da iskan dışı alana 13 katlı bina yapılacakmış!

1978 yılında Yıldız'da bilirkişi kararına karşın iskan dışı alana 13 katlı bina yapılmaya başlanmış. Belediyeye başvuran semt sakinleri kazımın durdurulmasını istemişler. Belediye kazımın yasal olmadığını saptasa da inşaat devam etmiş.

1978 yılında Zeytinburnu kanalizasyonu için 15 milyon lira harcanacakmış!

1978 yılında İstanbul Belediyesi, Zeytinburnu kanalizasyon şebekesi yapımını ihale etmiş. 15 milyon 158 bin 231 lira harcama yapılacak kanalizasyon sayesinde Ayvalık Deresi de kapanmış olacakmış.

1978 yılında İstanbul'da kişi başına 1.1 metrekare yeşil saha düşüyormuş!

1978 yılında yeşil sahalar yok oluyormuş, kişi başına ise 1.1 metrekare yeşil saha düşüyormuş. Bu oran Washington da 50, Londra'da ise 9 metrekareymiş. Şehirde 128 çocuk bahçesi, 9 koru bulunuyormuş.

1978 yılında Yedikule Sahili dev bir dinlenme yeri olacakmış!

1978 yılında İstanbul Belediyesi, Yedikule Sahili'nde 40 bin metrekarelik dev bir dinlenme yeri yapmak için çalışmalara başlamış. 5 bin fidanın dikileceği yeşil alan, 1979 yılında hizmete girecekmiş.

1978 yılında Topkapı ve Harem terminallerini Belediye işletecekmiş!

1978 yılında İstanbul'da, Topkapı ve Harem otobüs terminallerinin işleticiliğini İstanbul Belediyesi üstlenmiş. Aylık 10 bin lira kira alan Belediye'nin uygulama ile günlük geliri 60 bin liraya çıkmış.

1978 yılında İstanbul mezarlıkları Haberi

1978 yılında İstanbul mezarlıkları



Mezar satışları yer yokluğu nedeniyle durduruldu


  İSTANBUL Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, İstanbul Orman Başmüdürlüğü kanalı ile Orman Bakanlığı'na başvurarak Fatih Ormanları'nın yanan bölümünün mezarlık yapmak üzere kendilerine verilmesini istemiştir.

  İstanbul Belediyesi Mezarlıklar Müdürü İhsan Karakuş, kentin üç bölgesinde bulunan mezarlıklardan yalnızca üçünde kısıtlı gömü yapılabildiğini belirtmiş ve ''200-500 dönümlük üç yeni mezarlık yapılmadığı takdirde, pek yakında ölülerimizi gömecek yer bulmak büyük bir sorun haline gelecektir'' demiştir.

  Aile bireylerinden birini yitirmenin acısı içinde bir de mezar bulma telaşı ile koşuşan cenaze sahiplerinin karşılaştıkları zorluklardan yetkilileri sorumlu tuttuklarını belirten İstanbul Mezarlıklar Müdürü İhsan Karakuş, cenaze sahipleri ile çok yakından ilgilenmek istediklerini...