06 / 05 / 2024

2016 kasımda ne kadar konut kredisi kullanıldı

2016 kasımda ne kadar konut kredisi kullanıldı

Tüketici kredileri tutarı 4 Kasım ile biten haftada 1 milyar 251 milyon lira artarak 327 milyar 307 milyon liraya ulaştı. Söz konusu kredilerin 158 milyar 121 milyon lirası konut, 6 milyar 311 milyon lirası taşıt ve 162 milyar 875 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu.

Özel okullar zammı az buldu, devletten teşvik istedi! Vatandaş ne dedi?

Özel okullarda eğitim ücretlerine yapılan zamlar velileri kara kara düşündürüyor. Okullar ise zamdan memnun değil. Zam oranını yetersiz bulan okulların devletten teşvik isteğini belirten Gazeteci Zeynep Aktaş X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ne düşünüyorsunuz bu konuda” diye sordu.

İnşaat malzemeleri ihracatı kasım ayında 60 milyon dolar azaldı

Türkiye’nin inşaat malzemeler ihracatı, 2023 senesi Kasım ayında 2,39 milyar dolar oldu. Kasımda bir önceki aya kıyas ile 60 milyon dolarlık azalma gösteren ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 düştü. İşte haberin detayları...

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi kasımda 71,24 puana geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım 2023 sonuçları belli oldu. Bileşik Endeks, kasımda bir önceki aya göre 0,06 puanlık düşüşle 71,24 puana geriledi. 

Kadın-erkek konut arama oranı tersine döndü! Kasım ayında en çok konut arayan kadınlar oldu! 

Türkiye genelinde kasımda konut arayanların çoğu kadınlar oldu. Kasımda konut arayanların yüzde 44'ü kiralık yüzde 56'sı ise satılık konut aradı. 

TÜİK açıkladı! Kasımın zam şampiyonu belli oldu...

TÜİK'in kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklamasından sonra fiyatı en fazla artan ve düşen ürünler de belli oldu. Bu kapsamda, kasımda fiyatı en çok artan ürün yüzde 13,63'yle tereyağı iken, en düşük artış oranı da yüzde 4,96'la taze meyvelerde gerçekleşti. İşte haberin detayları...

Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin 25 TL oldu!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kasımda 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırının 14 bin 25 TL olduğunu açıkladı. 

Opel'den kasım ayına özel kampanya! 12 ay vade düşük faizli kredi fırsatı! Opel Corsa, Opel Astra...

Opel, kasımda da binek ve hafif ticari araç modellerinde uygun satın alma koşulları sağlanacağını duyurdu. İşte Opel markasının sunduğu kampanyalar ve tüm detayları...

BMW, 2 Serisi’ne ekimden sonra kasımda da zam yapmadı!

BMW, 2 Serisi’ne ekim ayında olduğu gibi kasım ayında da zam yapmadığını açıkladı. 2 Serisi’nin güncel fiyat listesini resmi internet sitesinden paylaşan BMW, bu seriye önümüzdeki günlerde bir zam veya indirim gelip gelmeyeceğine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Kasım verileri iç açıcı gelmedi, ihracatla ithalat arasındaki uçurum derinleşiyor!

Türkiye'nin Kasım ayındaki dış ticaret verilerinden pek de sevindirici haber gelmedi Kasımda ihracat yüzde 2,1 artarken, ithalat ise 14 olarak kayıtlara geçti.

İstanbul’da kasım enflasyonu yüzde 105.6 oldu!

İstanbul'un enflasyonunun kasımda senelik bazda yüzde 105,55 olduğunu açıklayan İTO, en çok zamlanan ürünün ise yüzde 28,22 ile domates olduğunu belirtti.

Milyonlarca emekliye promosyon fırsatı! Kasım ayı kampanyaları peş peşe güncellendi! ING, QNB, Akbank, Ziraat...

Bankaların emekli promosyon yarışı kasımda da devam ediyor. Bazı bankalar promosyon miktarını güncellerken bazıları ise kampanya süresini uzattı. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? işte detaylar... 

Milyonlarca çalışanın hesabına 1000 TL destek parası yatacak! Detaylar belli oldu! Çalışana ek maaş desteği...

Milyonlarca çalışan vatandaşa doğal gaz ve ısınma yardımı yapılacağı açıklandı. Kasımda resmen yürürlüğe giren destek paketinin ayrıntıları netleşti. Milyonlarca çalışanın maaşına ek olarak 1000 lira hesaplara yatırılacak. Peki doğal gaz yardımından kimler faydalanabilecek? İşte ayrıntılar...

Mutfak tüp fiyatları kasımda şaşırttı! İpragaz, Aygaz, Milangaz, Mogaz 12 kg tüp kaç TL! 1 Kasım 2022 fiyat listesi

Doğalgaz veya LPG'ye gelen zamların ardından mutfak tüp fiyatları da güncellenmeye başladı. Bu kapsamda tüp kullanan vatandaşlar kasım ayıyla birlikte güncel tüp fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki 12'lık mutfak tüpüne bu ay zam geldi mı? İşte ayrıntılar...

2016 kasımda ne kadar konut kredisi kullanıldı Haberi

2016 kasımda ne kadar konut kredisi kullanıldı

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 11 milyar 106 milyon lira artarak 1 trilyon 671 milyar 181 milyon liraya yükseldi.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bültenine göre, sektörün kredi hacmi 4 Kasım ile biten haftada 11 milyar 106 milyon lira arttı. Böylece söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 1 trilyon 660 milyar 75 milyon liradan 1 trilyon 671 milyar 181 milyon liraya ulaştı. 


Bu dönemde mali kesime verilen kredilerin toplamı 44 milyar 435 milyon lira, mali kesim hariç toplam kredi hacmi ise 1 trilyon 537 milyar 993 milyon lira düzeyinde gerçekleşti.


Bankacılık sektöründeki toplam mevduatta (bankalararası dahil) 4 Kasım ile biten haftada 20 milyar 17 milyon liralık artış yaşandı. Söz konusu haftada yüzde 1,39 yükselen bankacılık sektörü toplam mevduatı 1...