25 / 07 / 2024

2016da konut satıcılarına verilen cezalar artıyor mu

2016da konut satıcılarına verilen cezalar artıyor mu

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un hükümlerine aykırı hareket edenlere uygulanacak idari para cezalarının 1 Ocak'tan itibaren yüzde 5,58 artırılarak uygulanacağını belirtti.

Konut piyasasında satış dengesi değişti! Fiyatları artık satıcı değil alıcı belirliyor! 

Konut piyasasında satışlar düşmeye devam ediyor. Konut ilanları her geçen gün artarken, bir evin ilanda kalma süresi 100 güne kadar çıkıyor. Talebin azaldığı piyasada fiyatları artık satıcılar değil alıcılar belirlemeye başladı. İşte detaylar...

Emlak piyasası en hareketli dönemini durgun geçirirken, fiyatları artık satıcılar değil alıcılar belirliyor!

Yaptıkları açıklamada gayrimenkul piyasasının en canlı olması gereken dönemini durgun geçirdiğini dile getiren emlak danışmanları, gayrimenkul fiyatlarını artık satıcıların değil, alıcıların belirlediğini dile getirdi.

Kiralık bungalov ev kiraladı, adres boş zeytinlik çıktı! Sosyal medya dolandırıcılarına dikkat!

Kuşadası'nda, dolandırıcılar, sahte instagram hesabı üzerinden 'kiralık bungalov ev' diye koydukları ilanlarla bir çok kişiyi mağdur etti. 

Türk Telekom Prime'dan evde internet kullanıcılarına özel kampanya!

Türk Telekom Prime, evde internet kullanıcılarına özel Tivibu GO Süper Paketi kampanyası yapacağını açıkladı. Buna göre, şirketten yapılan açıklama kapsamında, Türk Telekom Prime evde internet kullanıcıları, 6 ay boyunca Tivibu GO Süper Paketi'nden ücretsiz kullanabilecekler.

Konut fırsatçıları yerel seçimleri bekliyor!

Konutta hem alıcılar hem de satıcılar kendine milat olarak merakla beklenen yerel seçimleri belirledi. Yerel seçimler sonrasında fiyatların ne kadar olacağını öngöremeyen alıcılar harekete geçerken, satıcılar da ilanlarını dondurma ve yerel seçimler sonrası zam yapmanın peşine düştü.

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Kapora dolandırıcılarına operasyon: 5 şehirdeki 32 zanlı tutuklandı!

İzmir merkezli 5 şehirde vatandaşların uygun fiyatlı konut arayışlarını fırsata çeviren dolandırıcılar, internetten vermiş oldukları sahte kiralık konut ilanları ile kapora alıp veya telefonda kendilerini avukat ya da icra memuru olarak tanıtıp, 94 kişinin 10 milyon TL'sini dolandırdılar. 

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..

2016da konut satıcılarına verilen cezalar artıyor mu Haberi

2016da konut satıcılarına verilen cezalar artıyor mu

Tokbaş, buna göre, Tüketici Hakem Heyetlerinin bağlayıcı karar üst sınırlarının değiştiğini ifade ederek, ilçe hakem heyetlerine başvuru üst sınırının 2 bin 320 lira, il hakem heyetlerine başvuruda ise 3 bin 480 lira olarak belirlendiğine işaret etti. Yeni dönemle ilgili bazı cezalara değinen Tokbaş, şöyle konuştu:


"Yapı ruhsatı alınmadan tüketicilerle ön ödemeli konut ve devre tatil sözleşmeleri kuran ve kapıdan satış belgesi almayan satıcılara ceza miktarı, 110 bin 110 liradan 116 bin 254 liraya yükseldi. Tüketici kredileri ve konut finansmanı sözleşmeleriyle ilgili ceza miktarları, bin 101 liradan bin 162 liraya çıkarıldı. Öte yandan 36 ay içinde teslim edilmeyen konut başına ceza miktarı da 20 bin 22 liradan 23 bin 250 liraya yükseldi. 2016'da kullanma kılavuzu ve garanti belgesi hükümlerine uymadan satışı...