05 / 05 / 2024

2b arazilerinde zamanaşımı

2b arazilerinde zamanaşımı

2b arazilerinde hak düşürücü süre geçerse ne olur? 2b arazileri için kadastrodan önceki hukuki sebeplere dayanarak itiraz edilebilir mi? 2b arazileri için dava açılabilir mi?

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

İş Bankası hesabı olanlar hemen baksın... Şubeye gitmeniz gerek

İş Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir haber geldi. İş Bankası yaptığı duyurusunda 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan hesapların devredileceğini ifade etti. Bu nedenle şubeye gitmek gerekebilir.

Bu bankada paranız varsa dikkat! Eğer 3 ay içerisinde bankaya gitmezseniz bakın paranız ne olacak?

Vakıfbank, mevduat hesapları için önemli bir zamanaşımı duyurusu yaptı. Bankanın açıklamasına göre, zamanaşımı listesinde yer alan müşterilerin, 101 gün içerisinde şubeye başvurmaları gerekiyor.

Elektrik ve doğalgaz borcu olanlara müjde! Bakan resmen açıkladı! Borcunuz varsa bu habere mutlaka göz atın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda tüketicilerin ödemelerini özel sebepler yüzünden zamanında yapamayacakları durumlarda, ödemelerinin ertelenmesine olanak sağlayacak, bu ertelenen ödemelerin ise 12 aya kadar zamanaşımı olmadan ödenebileceğini açıkladı.

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Tapu iptal davası zamanaşımı ne kadar?

Tapu iptal davasında zamanaşımı süresi, davanın niteliğine göre değişebiliyor. Peki, tapu iptal davası zamanaşımı ne kadar? İşte tapu iptal davası zamanaşımı süresi ile ilgili merak edilenler...

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

Gayrimenkul sahibinin hakları zamanaşımına uğrar mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1970'te kendi babasının dedesi tarafından haktan atıldığını belirten okuyucu, babasının da hakkı olan tarlalarda amcalarının evler yaptığını söyledi. Okuyucu haklarını alıp alamayacaklarını sordu.

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Hileli şekilde satılan gayrimenkullerde zamanaşımı var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, "Dedem vefat ettikten sonra kardeşi dedemin de pay sahibi olduğu bir evi satıyor. Çocukları için ‘adresleri bulunamadı’ şeklinde gazeteye ilan veriyorlar. Ancak adresleri hiç değişmedi. Dava açma şansımız var mı yoksa zamanaşımına uğradı mı?" sorusunu cevapladı.

2b arazilerinde zamanaşımı Haberi

2b arazilerinde zamanaşımı

2b zamanaşımı!

2b arazilerinde hak düşürücü süre geçerse ne olur? 2b arazileri için kadastrodan önceki hukuki sebeplere dayanarak itiraz edilebilir mi? Dava açılabilir mi? Konu ile ilgili olarak, Avukat Nurgül Kutlu'nun araştırma yazısı bulunuyor.


Anayasa Mahkemesinin 2009/31 E. sayılı kararı ve diğer esaslar şu şekilde sıralanıyor:

Kadastro Kanunun “Kadastro Tutanaklarının Kesinleşmesi ve Hak Düşürücü Süre” başlıklı 12. maddesinin 3. fıkrasına göre; kadastro tutanaklarda belirtilen haklara, sınırlandırma ve tespitlere ait tutanakların kesinleştiği tarihten itibaren on yıl geçtikten sonra, kadastrodan önceki hukuki sebeplere dayanarak itiraz olunamaz ve dava açılamaz”.


14.3.2009 tarih ve 27169 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5841 sayılı Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 2. maddesiyle 3402 sayılı Kadastro Kanununun 12 nci maddesinin üçüncü fıkrasına şu cümle eklenmiştir:  “Bu hüküm, iddia ve taşınmazın niteliğine...