07 / 05 / 2024

5 boyutlu kentsel dönüşüm nedir

5 boyutlu kentsel dönüşüm nedir

Pendik Belediyesi, kentsel dönüşümde ses getirecek C3PO Projesi ile akıllı şehircilik dönemini başlatıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren belediye, kentsel dönüşüme "5 Boyut" uygulamasını da katacak....

Avcılar'a kentsel dönüşüm müjdesi: 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yeni projelerini peş peşe açıklıyor. AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projesi vererek, ilçede dönüşüm çalışmalarının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü tıkamak için 5 ilçede 43 dava açıldığı belirtildi. Bu davaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleri ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İzmir'deki 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut geliyor!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy kentsel dönüşüm alanında kasım ayında tapuların dağıtıldığı söyleyerek, 4 kentsel dönüşüm projesiyle 5 bin 560 yeni konut inşa edildiğini kaydetti.

Gayrimenkul uzmanı 1.5 milyonluk kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili merak edilenleri açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 buçuk milyon liralık kentsel dönüşüm desteğiyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Vatandaşlar yarısı bizden kampanyası ile ilgili merak edilenleri araştırıyor. İşte kentsel dönüşüm projesi ile ilgili tüm merak edilenler...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 5 maddelik kentsel dönüşüm önerisi!

2012 yılında çıkarılan kentsel dönüşüm düzenlemesinden sonra 6 Şubat depremleri de dikkate alınarak yeni kentsel dönüşüm yasası yürürlüğe girdi. Ancak yeni yasanın onaylanmasının ardından tartışmalar devam etti. 

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Çiftlikköy'de kentsel dönüşümün önü açılıyor: 5-6 kata kadar imar verilmesi planlanıyor!

Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı olan Adil Yele ilçede deprem öncesi binaların kentsel dönüşüme girmesini sağlamak için 5-6 kata kadar imar vereceklerini açıkladı.

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Kentsel dönüşümde 4.5 yıllık çalışmanın sonuna gelindi! 534 konut teslim ediliyor!

Kocaeli, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Barbaros Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü ve İlimtepe konutları hakkında bilgi verdi. 4.5 yıllık çalışmanın sonuna geldiklerini belirten Başkan Şener, konutların teslimlerinin yapılacağını açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

5 boyutlu kentsel dönüşüm nedir Haberi

5 boyutlu kentsel dönüşüm nedir

Pendik Belediyesi, kentsel dönüşümde ses getirecek C3PO Projesi ile akıllı şehircilik dönemini başlatıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren belediye, halkın dönüşümün sonuçlarını en nesnel biçimde görebilmesini sağlamak amacıyla yeni bir projeye başlıyor. 


PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ 

Zamana bağlı tüm değişimler 5B (5 Boyut) çalışmasıyla modellenerek Pendik'teki kentsel dönüşümün on yıl sonraki hali görülebilecek. Böylece bölgelerindeki dönüşümün neticeleri hakkında önceden bilgilendirilen vatandaşların fikirleri de alınabilecek. Avrupa Birliği EUREKA Programı altında ITEA2 çağrısı için hazırlanan çok uluslu projede Pendik, pilot bölge seçildi. C3PO (Collaborative City Co-Design Platform) Projesi, Türkiye'den TÜBİTAK, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, NetCAD, ERARGE ve yurtdışından Fransa, Finlandiya ve Belçika ortaklığı ile yürütülecek. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ilçede 150 bin konutun 15 yılda dönüştürülmesi için plan hazırladıklarını ve çalışmaların 5'er...