02 / 05 / 2024

abd ilk cent

abd ilk cent

ABD'nin ilk 1 centlik madeni parası, New York'ta bir daire fiyatına satıldı. Teksaslı koleksiyoner para için 1 milyon 175 bin $ ödedi.

ABD'de mortgage başvuruları yükselmeye devam ediyor!

ABD'de mortgage başvuruları 12 Ocak ile biten yılın ikinci haftasında da ilk haftada olduğu gibi yükselmeye devam ediyor.

ABD'de mortgage başvuruları yüzde 9.9 arttı, faizler yükseldi!

ABD'de mortgage başvuruları 5 Ocak ile biten 2024 yılının ilk haftasında yüzde 9,9 artış kaydetti ve faizler yükseldi. 

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterirken mortgage başvuruları da düşüş göstermeyi sürdürdü.

ABD'de üretici enflasyonu Ağustos'ta beklentilerin üzerinde gerçekleşti!

ABD'de Ağustos ayında üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 1,6 oranında artış kaydederek piyasa beklentilerinin üzerine yükseldi. ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

ABD'de bekleyen konut satışları son 3 ayda ilk kez arttı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara gör ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Haziran ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 0,3 yükselirken, son 3 aydaki ilk artışını gösterdi.

Martı, ABD borsasında işlem görmeye başladı: Halka arzdan 60 milyon dolar kaynak!

Türkiye'nin başlıca mobilite platformları arasında yer alan Martı, ABD borsalarında dün işlem görmeye başladı. Gerçekleşen halka arzın ardından şirket, yaklaşık 60 milyon dolarlık kaynak elde etti. Fakat şirket, ilk işlem gününde değer kaybetti. İşte ayrıntılar...

ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

ABD'de enerji firmalarından yine düşüş açıklaması geldi. Enerji firmaları, 2020’nin yaz aylarından bu yana ilk defa 9 hafta üst üste sondaj kule sayılarını azalttıklarını ifade etti.

Türkiye altın listesine adını altın harflerle yazdırdı! 

Altın ülkeleri sıralamasında Türkiye, dünya dördüncüsü olarak adını listeye altın harflerle yazdırdı. Hem talep hem de rezervler açısından ABD ilk sırada yer alırken bir yıl içinde ons başında en yüksek fiyat artışı Türkiye’de oldu.

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde büyüdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklenenden fazla büyüme gösterdi.

Amerikalıların serveti 2023'ün ilk çeyreğinde 148,8 trilyon dolara ulaştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de hane halkının net serveti, bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 2 arttı ve 148,8 trilyon dolara yükseldi.

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 1,3 büyüdü!

ABD ekonomisi, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 1,3 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti.

Dolarda 6 ay sonra bir ilk yaşanıyor! Doları olan herkes oraya odaklandı!

ABD doları piyasalarda Fed faiz beklentileriyle yükselişe geçti ve 6 ay sonra bir ilk yaşandı. Doları olan herkes oraya odaklandı. Dolarda son dakika gelişmesi...

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

Avrupa Birliği devletleri 16 Mayıs Salı günü, kripto varlıkları düzenlemek için dünyanın ilk kapsamlı kurallar dizisine son onayını vererek, İngiltere ve ABD gibi ülkelere yetişmeleri için baskı uyguladı.

abd ilk cent Haberi

abd ilk cent

ABD'de düzenlenen bir açık artırmada ülkenin ilk madeni parası olan ve yalnızca 7 tanesinin günümüzdeki varlığı bilinen 1 cent, New York'ta bir daire fiyatına satın alındı. İsmi açıklanmayan Teksaslı koleksiyoner açık artırmayı 1 milyon 175 bin dolara kazandı. Amerikan Bağımsızlık Savaşı'ndan 9 yıl sonra basılan 1 centlik madeni paralardan bir başkası geçtiğimiz ocakta 2 milyon 500 bin dolara satılmıştı. 


84 METREKARE 2 ODA BİR SALON 

'Birch Centi' denilen bu paralar uzmanlar tarafından 'Madeni paranın Mona Lisa' sı' olarak değerlendiriliyor. ABD'de bir emlak sitesi New York Manhattan'da 84 metrekarelik 2 oda bir salon bu daireyi (üstte) 1 milyon 189 bin dolara satışa...