08 / 07 / 2024

acil servis istasyonlarını hayırseverler yapabilirmi

acil servis istasyonlarını hayırseverler yapabilirmi

Sağlık Bakanlığı' nca, "112 Acil Servis istasyonları skandalının kapısı Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından açılmış oluyor" iddiasının hiçbir dayanağı olmadığı belirtilerek iddianın gerçeklerle bağdaşmadığı bildirildi....

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Ekonomist Mert Başaran'dan acil kentsel dönüşüm çağrısı: Çözüm istiyoruz!

Ekonomist Mert Başaran İstanbul'daki kentsel dönüşümün biran önce tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak adayların bu konuda plan ve projelerini anlatmasını söyledi.

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak, yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli genelinde 1999 depreminden önce inşa edilen binaların yorgunluğu ve zemin sıvılaşmasının en fazla örneklerinin görüldüğü İzmit şehir merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Yamulan binalar dönüşüm ihtiyacının aciliyetini gözler önüne serdi.

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Ücretlerdeki yüksek artış öğrencilerin servis kullanımını etkiledi!

Otomobil piyasasının online pazar yeri arabamcom’un son araştırması, yükselen ücretlerin okul servislerine yönelik tercihleri etkilediğini ortaya çıkardı. Katılımcıların yüzde 52’si ücretler pahalı olduğu için servis aracını tercih etmediğini söyledi.

Akbank'tan 0 faiz müjdesi... Akbank müşterileri acil gelsin baksın hepsinin işine yarayacak

Akbank tarafından önemli bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın ana konusu ise 0 faiz olması. Peki detaylar neler? Akbank neden böyle bir kampanyaya imza atıyor. Detaylar haberimizde...

Altının 2500 TL olacağı tarih açıklandı. Elinde altını olan herkes acil gelsin baksın

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının 2500 TL olacağı tarih hakkında açıklamalarda bulundu.

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

KONUTDER başkanı ve icra kurulu üyeleri deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlandırılması için çağrı yaptı. Dernek temsilcileri bu amaçla yastıkaltındaki 500 milyar dolar değerindeki altının yapı tasarruf sistemine çekilmesini önerdi. 

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hepinizin başına gelebilir! Hemen acil önleminizi alın!

Tapusunu kaybeden vatandaşlar tapunun başkasının eline geçmesi durumunda mağduriyet yaşayıp yaşamayacağını sorguluyor. Peki, tapusunu kaybeden hak sahipleri ne yapmalı? İşte detaylar...

Ziraat Bankası resmen coştu. Acil olarak bakın

Ziraat Bankası tarafından vatandaşların çok işine yarayacak kampanyalar peş peşe duyurulmaya devam ediliyor. Banka tarafından yine çok önemli bir kredi paketinin detayları verildi.

acil servis istasyonlarını hayırseverler yapabilirmi Haberi

acil servis istasyonlarını hayırseverler yapabilirmi


Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden, bir gazetede "Sağlık Bakanı'na soruyorum: O izin belgesini enişteye nasıl verdiniz?" başlığıyla yayınlanan köşe yazısıyla ilgili açıklama yapıldı. 


Köşe yazısında sözü edilen belgenin, Sağlık Bakanlığına bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "cevap yazısı" olduğu, "olur" veya "protokol" niteliği taşımadığı vurgulanan açıklamada, "skandalın kapısını açan 'olur' belgesi" olarak nitelendirilmeye çalışılan belgenin, söz konusu şahısların Bakanlığa gönderdiği talep üzerine yazılan ve ilgili konudaki mevzuatı hatırlatan bir cevap yazısı olduğuna işaret edildi. 


Açıklamada şunlar kaydedildi:  


"Cevap yazısının son cümlesindeki 'Bağış ve isim verme ile ilgili mevzuat çerçevesinde protokol yapılarak istasyon hizmet binalarının yaptırılabileceği değerlendirilmiştir' ifadesi ise Bakanlığımızdan talepte bulunan şahıslar ile hiçbir izin protokolünün imzalanmadığını tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde gözler önüne sermektedir.


'Bağış ve isim verme ile...