18 / 05 / 2024

Adana Kamu Müteahhitleri hizmet binası

Adana Kamu Müteahhitleri hizmet binası

AKAMDER (Adana Kamu Müteahhitleri) binalarının modernizasyonlarını gerçekleştirdi ve tefrişatlarını tamamlayarak hizmete açtı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan " AKAMDER i yakından takip ettiklerini vurgulayarak başarılarını kutladı.

İnşaat sektöründe yeni hamle! Tasfiye hakkı kamu müteahhitleri için can suyu olacak!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden biri olan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ni değerlendirerek, ''kamu projelerinde şartsız tasfiye hakkı getirilmesi, kamuya iş yapan müteahhitler için hayati önemdedir.” dedi.

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Kamu müteahhitlerine 2 senedir alamadıkları 100 milyar TL'lik hak edişleri ödenecek!

Kamu müteahhitlerinin 2 senedir Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alamadığı 100 milyar TL'nin 2024 yılının başında ödenmesinin planlandığı kaydedildi. İşte pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili aktarılan detaylar...

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Kamu Müteahhitleri sektörde seslerini duyurmak için Ankara’ya gidecek...

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve çok fazla sıkıntılara sebep olan deprem sonrasında afet bölgesinde başlayan talep artışından sonra işçilik rakamlarında yükseliş yaşandığına dikkat çekti. Sektörün sıkıntıları ve maliyetleri hakkında bildirimde bulunuldu. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat malzemelerindeki artış iflasa neden oluyor!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkan Vekili Nedim Şimşek, son zamanlarda inşaat malzemelerinde yaşanan zamların müteahhitleri iflasa sürüklediğini ifade etti.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Kamuya çalışan müteahhitlere ihale yok

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği ve Diyarbakır TSO’nun toplantısında konuşan TMB Başkanı Erdal Eren, 2024'te kamu kuruluşlarının yeni proje teklif edemeyeceğini, bu sebeple müteahhitlerin kamudan ihale alamayacağını belirtti.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Deprem bölgesindeki müteahhitlerden hükümete çağrı!

Deprem bölgesinde yeni yapılacak konutlarla ilgili hükümet ilk adımları atarken, müteahhitlerden de önemli bir çağrı geldi. Kamu müteahhitleri, konutların bir senede bitirilmesi için ilginç bir talepte bulundu.

Adana Kamu Müteahhitleri hizmet binası Haberi

Adana Kamu Müteahhitleri hizmet binası

AKAMDER (Adana Kamu Müteahhitleri) binasındaki yeni tefriş ve modernizasyonlarını tamamlayarak hizmete açıldı. 


Açılışa Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Gürsesli, Ayamder Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, AKAMDER yöneticileri ve üyeleriyle birlikte iş dünyasından önde gelen iş adamları, siyasetçiler katıldı. 


Açılışı gerçekleştiren Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan " AKAMDER i yakından takip ettiklerini vurgulayarak başarılarını kutladı. Binanın yeni haliyle daha modern Adana ya yakışır bir hale geldiğini belirterek, aynı zamanda Kamuda birlikte çalıştıklannın altını çizerek Kamuya daha yararlı olmak için birlikte yol alındığını" ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan açılışın ardında müteahhitlerle yaptığı toplantıda müteahhitlerin sorunlarını dinleyerek kendileriyle alakalı konularda yardıma olunacağını sözlerine ekledi.AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu "Adana da müteahhitlerle ilgili yargıya taşınan problemlerde oluşturulan bilirkişi komisyonlannda mutlak surette STK...