02 / 05 / 2024

Adanada yargı mensuplarına eğitim tesisi

Adanada yargı mensuplarına eğitim tesisi

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 7 kentte görev yapan yargı mensupları ve ailelerinin faydalanacağı tesisisin kısa sürede hayata geçirileceği müjdesini verdi.

Depremde 96 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nde şok eden gelişme: Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok...

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Ebrar Sitesi F Blok'ta 96 kişinin ölümüne ilişkin 9 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık Tevfik Tepebaşı ''Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok.'' diyerek kendisinin suçlu olmadığını savundu.

Osmaniye’de 105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi’nin 4 sanığının yargılanmasına başlandı!

Osmaniye'de 6 Şubat deprem felaketinde yıkılan, 105 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı Bilge Sitesi'nin müteahhitleri Mustafa İpek ve Faruk Pilge ve bunun yanı sıra, fenni mesulleri Ayhan Gedik ve Haluk Koç'un yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

Merkez Bankası faizi ne kadar yükseltmeye karar verdi?

Mehmet Şimşek'in "pozitif reel faiz" mesajı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek haftaki faiz kararı öncesinde önemli bir tartışma konusu haline geldi. Uzmanlar bu mesajın anlamını ve faiz tahminlerini basın mensuplarına açıkladılar. Peki merkez bankası faizi ne kadar yükseltecek?

EYT mensuplarına şok haber! Tarih yine ötelendi!

EYT’den emekli olmayı bekleyen yaklaşık 2,5 milyona yakın kişi için yeni bir öteleme haberi geldi. Deprem nedeniyle TBMM’nin 28 Şubat’a kadar çalışmalarına ara verdiği ve böylelikle, ilk maaş için tarihin değiştiği bildirildi.

Bankalar peş peşe açıklıyor! EYT mensuplarına borçları için kredi geliyor!

Önümüzdeki mart ayında ilk maaşını almayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarını çok sevindirecek bir gelişme daha yaşandı. Buna göre, EYT kapsamında emekli olmak isteyen ancak ödemesi gereken borcu için nakit parası olmayana kredi müjdesi geldi. Bankalar bu konuda peş peşe harekete

EYT mensupları dikkat! Borçlanma için ödediğiniz paranın bir kısmını geri alacaksınız!

Artık kendileriyle ilgili yasanın çıkması için gün sayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarına bir iyi haber daha geldi. EYT kapsamına girmek isteyenlerin, askerlik ve doğum borçlanması için ödedikleri paranın bir kısmını vergi indirimi yoluyla geri alabilecekleri duyuruldu. İşte detaylar…

Türk müteahhitler Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türk müteahhitlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendiğini belirtti.

İstanbul'un o ilçesinde yaşayanlara piyango vurdu!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Tokatköy’deki Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin bütün ayrıntıları yanlış bilinenleri ve gerçekleri tek tek basın mensuplarına anlattı.

Ekrem İmamoğlu ve babasının dolandırıcılık iddiasıyla yargılandığı dava ertelendi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu'nun, Beylikdüzü'nde bulunan inşaatlarında 3 müşteriyi aldattıkları iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılanmalarına devam edildi.

Ekrem İmamoğlu ve babasının dolandırıcılık davası yeniden başladı!

Beylikdüzü'ndeki inşaatlarında hileli davranışta bulunarak 3 müşteriyi aldattıkları iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun yargılanmalarına devam edildi.

Konut kredisini yapılandıranlara dikkat çeken çağrı!

Konut kredisi yapılandırmalarına yönelik çok sayıda yargı kararına rağmen bazı bankalar komisyon ya da erken ödeme tazminatı alıyor. Söz konusu ücretler için gerekli yasal mercilere başvurulması durumunda paralar geri iade ediliyor.

Adanada yargı mensuplarına eğitim tesisi Haberi

Adanada yargı mensuplarına eğitim tesisi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, çevre il ve ilçelerde görev yapan yargı mensupları ve ailelerinin kullanımına yönelik yaklaşık 20 bin kişinin faydalanabileceği 'Adliye Eğitim ve Ek Tesisi' yaptırılacak. Projesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak tesiste, turizm ve otelcilik eğitimi verilecek olan hükümlüler görev alacak.  Adana  Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Projeyle ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu tesis, bölgemizdeki yaklaşık 20 bin personelin ve ailelerine hizmet verecek. Mimarisiyle de ilimize değer katacağını düşündüğümüz eğitim tesisini bir an önce tamamlayıp, hizmete açmayı düşünüyoruz" dedi. 


EN BÜYÜK İŞLETME OLACAK 

Türkiye'de hizmet sektöründe hükümlü çalıştırılacak en büyük işletme olacak tesis, Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde Seyhan Baraj Gölü manzaralı Adalet Bakanlığı'na tahsisli arsaya yapılacak. Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüğü'nce 7 bin 564 metrekare arsa üzerine...