02 / 07 / 2024

Afşin Belediyesi müteahhit toplantısı

Afşin Belediyesi müteahhit toplantısı

Afşin Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Afşin yapı Müteahhitleri ve Mimarlar ile istişare toplantısı düzenledi. toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları, İmar ve Şehircilik Müdürü ve personelleri ile çok sayıda yapı müteahhidi ve mimar katıldı.

Müteahhit kaçtı dönemi bitiyor! Bina tamamlama sigortasında yeni süreç başlıyor!

Yeni düzenleme ile ‘müteahhit kaçtı' döneminin bittiğine dikkat çeken Akçam, “Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte diğer tüm inşaat projeleri de bina tamamlama sigortası kapsamına alındı. Artık kimsenin evi yarım kalmayacak” dedi.

Evini dönüştüreceklere kritik uyarılar: Bunlara dikkat edin! Doğru müteahhit nasıl bulunur?

Dönüşüm için kolları sıvayan konut sahiplerinin en büyük endişesi güvenecekleri müteahhit bulabilmek. İNDER Başkanı Keçeli, “Müteahhidin geçmişine ve finansal durumuna iyi bakın” diye konuştu. İşte doğru müteahhit ile ilgili detaylar...

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

Kahramanmaraş Afşin'de 'Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli atıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremlerden etkilenen şehrin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi'nin Kahramanmaraş'taki ilk temeli Afşin'de atıldı. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Kahramanmaraş Afşin'deki 328 köy evi kış gelmeden tamamlanacak!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra yapım çalışmalarına başlanan 328 köy evinin kaba inşaatı tamamlandı. Evlerin inşaatının kış gelmeden tamamlanması planlanıyor.

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için inşa edilen 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek.

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Müteahhit mağduru olmamak için bunlara dikkat!

Müteahhit firmalarla inşaat sözleşmesi imzalarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Merakla beklenen soruların yanıtlarını avukat Ebru Erdinç verdi.

Afşin Belediyesi müteahhit toplantısı Haberi

Afşin Belediyesi müteahhit toplantısı

Afşin Belediyesi meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları, İmar ve Şehircilik Müdürü ve personelleri ile çok sayıda yapı müteahhidi ve mimar katıldı.


Toplantıda konuşma yapan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa; “Biliyorsunuz ki Afşin’imizin en büyük sorunlarından olan imar konusu hepimizin mustarip olduğu bir konu. Çarpık yapılanma, düzensiz kentleşme gibi daha birçok sorunlarımızı konuşarak çözüm noktasında mutabık olmak istiyoruz. Yapı ruhsatları, revizyon imar planı, yapı izin belgeleri ile Kahramanmaraş bölgesinde ilk olarak uygulamaya hazırlandığımız TSE ile Afşin’imizdeki konut ve işyerlerinde bulunan asansörlerimizin yıllık periyodik bakımları ile işletme ruhsatları uygulamamızı, imar konusunda genel uygulamalarımızı da görüşeceğiz.


Ayrıca Türkiye’de ilk uygulama olarak başladığımız sistem olan imar takip sistemimizden bahsetmek istiyorum. İmar takip Yeni inşaat, tadilat ve yenileme ruhsatı adı altında...