03 / 05 / 2024

ağaçların satışına ilişkin kanun tasarısı

ağaçların satışına ilişkin kanun tasarısı

Meclis'te kabul edilen tasarının 13. maddesine göre, ormanlardaki canlı, dikili ağaçlar da ‘orman ürünü' kabul edip satışa çıkarılabilecek. İşte ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısının tam metni..

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Yeni düzenlemeye göre yedieminlerdeki araçların satışı nasıl yapılacak? Bakan tek tek açıkladı!

Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların satışına ilişkin süreç başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yedieminlerdeki araçların satışına ilişkin detayları paylaştı.

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut, kira ve otomobil fiyatlarına ilişkin duyanları hayrete düşerek açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni'ndeki konuşmasında konut ve otomobil fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, araç fiyatlarında indirimlerin başladığını ve benzer durumun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağını söyledi.

Bakan Işıkhan’dan EYT ve kıdem tazminatına ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama! Yeni bir çalışma mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT ve kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, EYT’de kalan dosyaların aralık ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söylerken, kıdem tazminatı konusunda yeni bir çalışmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta ÖTV zammına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Çalışma Bakanı Bilgin’den Bağ-Kur’luların emeklilik şartlarına ilişkin çok tartışılacak açıklama!

Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu yurttaşların emeklilik koşullarına ilişkin konuştu.r Bilgin, "Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerekiyor ve bunu ilk fırsatta yapacağız” dedi.

SPK’nın halka arzlara ilişkin aldığı kararlar ne anlama geliyor? Borsayı nasıl etkileyecek?

Sermaye Piyasası Kurulu geçen hafta halka arzlara ilişkin bir dizi karar aldı. Peki, bu kararlar ne anlama geliyor? Bireysel yatırımcılar açısından hangi yararları sağlayacak? İşte SPK’nın halka arzlara ilişkin aldığı kararların yatırımcılara etkileri…

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

İslam Memiş’ten altına ilişkin peş peşe açıklamalar! Fiyatlar aniden tavan yapacak!

Altın fiyatları, 2023’ün en düşük seviyelerini gördükten sonra toparlanma sürecine girmişti. Ancak bugün itibariyle yeniden altın fiyatları tekrardan düşmeye başladı. Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş gram altına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

ağaçların satışına ilişkin kanun tasarısı Haberi

ağaçların satışına ilişkin kanun tasarısı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam ediyor.

Meclis'te kabul edilen tasarının 13. maddesine göre, ormanlardaki canlı, dikili ağaçlar da ‘orman ürünü' kabul edip satışa çıkarılabilecek. 

İşta kanun tasarısının genel gerekçesi ve tam metni;

KANUN TASARISININ GENEL GEREKÇESİ

Ülkemizin su kaynaklarının planlanması, değerlendirilmesi ve yönetilmesinden birinci derecede sorumlu kuruluş olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile kurulmuş, enerji, tarım, içmesuyu ve çevre olmak üzere dört farklı sektörde faaliyette bulunan merkez ve taşra teşkilatı olarak yapılanan yatırımcı bir kuruluştun DSİ Genel Müdürlüğünün yatırım programında; Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP),...