28 / 04 / 2024

ağrı afet konutlarına 1 yıldır su verilmiyor

ağrı afet konutlarına 1 yıldır su verilmiyor

TOKİ tarafından sel felaketinden etkilenenler için yapılan ve 20 bloktan oluşan 388 afet konutunda 1 yıldan bu yana oturan aileler suların hiç akmadığını belirtirken her gün 1 kilometre uzaklıktaki dağdan evlerine su taşımaktan yakındı...

Almanya Merkez Bankası açıkladı: Almanya'da konutlar hala aşırı değerli!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen sene fiyatların düşmesine rağmen ülkede konutların hala aşırı değerli olduğunu kaydetti.

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

CHP'li Cumhur Uzun'dan İnceleme Komisyonu'na çağrı: 'Bodrum'a ihanet etmeyin'

CHP 28. Dönem Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ortağı olduğu şirketin inşa edeceği otel projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu'na çağrı yaptı.

Bakan Özhaseki: Adıyaman'daki afet konutlarında son aşamaya geldik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında Adıyaman'daki afet konutlarının önemli bölümünde son aşamaya geldiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fiyat indirimi çağırına İSTİB Başkanı Ali Kopuz'dan destek!

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yaptığı fiyatlarda indirim çağrısına destek verdi.

Mobilyacılardan indirim çağrısına yanıt! 31 Aralık son tarih

İndirim çağrılarının ardından mobilyacılar harekete geçti. Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, federasyon üyesi 15 derneğin yıl sonuna kadar mobilyada perakende fiyatlarına zam yapmayacağını belirtti.

Ticaret Bakanı Bolat'ın indirim çağrısına yerel zincir marketlerden destek!

Ticaret Bakanı Bolat, dün zincir marketlere indirim çağrısında bulunmuştu. Bakanın çağrısına Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) destek verdi. İşte detaylar...

Ağustosta rekabet borsa, altın ve dolarda oldu! Sonunda yatırımcısına tek kazandıran o oldu!

TÜİK en çok kazandıran finansal yatırımları tek tek sıraladı. Ağustosta rekabet borsa, altın ve dolarda oldu! Sonunda yatırımcısına tek kazandıran o oldu. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Elinde belli bir birikimi olan yatırımcılar en çok kazandıracak yatırım aracını araştırıyor. Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Afetzede deprem konutlarına başvuru nasıl yapılır? TCKN son rakamı 0,2,4,6,8 olanlar dikkat!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde birçok yapı yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Yıkılan konutlar yeniden yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

ağrı afet konutlarına 1 yıldır su verilmiyor Haberi

ağrı afet konutlarına 1 yıldır su verilmiyor

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde TOKİ tarafından sel felaketinden etkilenenler için yapılan ve 20 bloktan oluşan 388 afet konutunda 1 yıldan bu yana oturan aileler suların hiç akmadığını belirtirken her gün 1 kilometre uzaklıktaki dağdan evlerine su taşımaktan yakındı.



Doğubayazıt Devlet Hastanesi yanındaki Yılanlı Köyü'nde 2010 yılındaki selden zarar gören 388 aile için Toplu konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut yaptırıldı ve geçen yıl anahtarları teslim edildi. İçme suyu ve kanalizasyon bağlantısı yapılmayan konutlardaki içme suyu ve kanalizasyon sorununa Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü veya Özel İdaresi'nin sahip çıkmadığı belirtildi. Doğubayazıt Belediyesi'nin de konutların kırsal alanda olduğunu gerekçe göstererek sorunla ilgilenmediği kaydedildi.


İçecek bir damla su bulamadıklarını belirten afetzedeler, her gün bidonlarla 1 kilometre yürüyerek dağdan su getirdiklerini anlattı. Doğubayazıt Kaymakamlığı ile...