14 / 05 / 2024

aidat artışı

aidat artışı

Artık büyük projelerdeki konut alıcısı evi alırken yapacağı ödemeden çok ‘aidat’ı düşünür oldu. Kimi projelerde aidat oranları aylık kredi ödemelerine denk geliyor.

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

İstanbul'un aidat rekortmeni ilçesi Beşiktaş oldu!

Türkiye’nin aidat şampiyonları tek tek açıklandı. Türkiye genelinde 2023'te yüzde 97 oranında artış gösteren aidatlarda rekor Muğla’nın oldu. Muğla’da konut başına aidat ortalaması 2 bin 607 lira şeklinde oldu. Mega kent İstanbul’un daire başına düşen aidat ortalamasında ise rekor 5 bin 635 lira ile

2 yıl öncenin kirası, bugünün aidatı oldu!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının yanı sıra konut sitesi aidatlarındaki fahiş artışlar da dikkatleri çekmeye başladı. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, resmi X sosyal medya hesabından konuya değindi. Peki vatandaşlar aidat artışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte gelen yorumlar...

Konut sitesi aidatlarına yüzde 130 zam! 

Konut sitelerinde aidat zamları belirlenmeye başladı. Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, aidat artışlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. 

Asgari ücretteki artış konut sitesi aidatlarını da vurdu! 

Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, site ve apartmanlardaki aidat artışı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Konut sitelerinde aidat krizi! Yüzde 200 zam vatandaşı şok etti! Fahiş aidat artışına karşı haklarınız neler?

Site aidatlarına yapılan yüzde 200’lere varan zam oranları apartman sakinlerinin tepkilerine yol açıyor. Bazı site sakinleri fahiş zamları protesto etmek için eylemler yaparken, bazıları da bu artışlardan kaçınmanın yollarını arıyor.

Konut sitelerinde aidatlar belirleniyor! Ev sahipleri sakın kaçırmayın! Kirayla yarışan aidatlara ne kadar zam gelecek?

Yüksek aidat artışlarıyla karşılaşılmaması için konut sahiplerine genel kurul uyarısı geldi. Konut sitelerinde aidatlar belirleniyor! Ev sahipleri sakın kaçırmayın! 

Yedi ayda yüzde 200 zam yapıldı! Artık ödemek çok zor! Ev sahipleri ve kiracılara kötü haber

Vatandaşları fahiş şekilde artan ev kiralarının yanı sıra artık önemli miktarlarda artan aidat miktarları bunalıma sokuyor. İstanbul’un çeşitli semtlerinde son yedi ay içinde aidat ücretlerine yapılan zamlar dudak uçuklattı. İşte detaylar…

Konut sitelerindeki aidat artışları yönetimlerle ev sahiplerini karşı karşıya getirdi!

Konut sitelerindeki aidatlar, 2022 yılına girilmesiyle beraber artan maliyetler sebebiyle yüzde 40-60 civarında artarken bunun büyük kısmı  asgari ücrete gerçekleştirilen yüzde 50'lik zamdan kaynaklandı.

Yüksek aidat ücretleri şikayet edilebilir mi?

Son 7 ay içerisinde İstanbul genelinde aidat ücretleri yüzde 20 artış kaydetti. Öyle ki aidat ücretleri neredeyse kiralarla yarışır hale geldi. Peki vatandaşlar artan bu aidat ücretleri karşısında ne yapabilir? İşte detaylar...

Kira öder gibi aidat ödeniyor!

Son 7 ay içerisinde İstanbul genelinde aidatlar yüzde 20 oranında artış gösterdi. Özellikle markalı konut projelerinde aidat ücretleri 500-600 TL'ye kadar yükseldi. 

Sitelerde aidat artırımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda oturduğu sitede 626 daire olduğunu belirten okuyucu yönetimin pandemi sebebiyle genel kurulu yapmaktan vazgeçerek resen aidatları artırdığını söyledi. Okuyucu, bu durum karşısında izlenebilecek hukuki ve idari yolları sordu. 

Yönetici aidatı artırabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Toplanan aidatlarda sitede çalışanların SGK primi ile kıdem tazminatı fonunu kiracı mı malik mi ödemekle yükümlüdür? Aidat tutarlarımız 100 TL, yönetici bu ay için 130 TL’den toplamak istiyor. Bu yapılanlar doğru mu? Doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

aidat artışı Haberi

aidat artışı

Artık büyük projelerdeki konut alıcısı evi alırken yapacağı ödemeden çok ‘aidat’ı düşünür oldu. Kimi projelerde aidat oranları aylık kredi ödemelerine denk geliyor. Konut almak isteyen de ‘hala kira öder gibi aidat ödemeyi’ sürdürüyor. Yüksek aidat sorunu gayrimenkul firmalarını da zorluyor. Bu nedenle artık konut alana ödeme fırsatı gibi avantajlar sunan firmalar, aidat dengesine de özen gösteriyor.


Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; konut alıcısı ise ev alırken mutlaka aidatı göz önünde bulunduruyor. Buna göre metrekare başına ödenen aidat tutarları düşme trendine girse de hala cep yakıyor.


Konut aidatları, projenin lokasyonu, sosyal alanları, bu alanların kullanma süresi, çalışanların vardiyaları gibi pek çok nedenden artıyor ya da azalıyor. Hatta sitede yer alan konut miktarı da aidat fiyatını temelden etkiliyor. Çünkü çalışan ve çalışanlara ödenen...