23 / 07 / 2024

aidatlar neye göre zamlanır

aidatlar neye göre zamlanır

İstanbul yeni yapılaşmalarla “siteler kenti” olma yolunda. Aynı alanda toplu yaşamanın getirdiği zorluklar da, gün geçtikçe aileler arasında ve yönetimlerin akıl almaz talepleriyle mahkemelere kadar uzanan bir safahata neden oluyor.

1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarında kira bedeli artışı neye göre yapılacak?

Avukat Umut Can Babayiğit, milyonlarca kiracının merak ettiği, 1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarındaki kira bedeli artışının neye göre yapılacağını açıkladı. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren yüzde 25 kira zammının 1 Temmuz tarihinde sona ermesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

Site aidatları neye göre belirlenir?

Türkiye'de son iki senede artan konut ve kira fiyatlarıyla birlikte site aidatları da yükseldi. Peki, Site aidatları neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Arsa payı nedir? Arsa payı neye göre belirlenir?

Yasal olarak, tapuda arsa payları kurallara göre dağıtılmalıdır. Bu pay, belirlenmiş şekilde olduğu için doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. Peki arsa payı nedir, neye göre belirlenir ve nasıl hesaplanır? İşte arsa payı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatları neye göre artar?

Apartman aidat neleri kapsar? bu ve benzeri sorular pek çok apartman sakini tarafından sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen yanıtlar ve detayları!

Aile destek paketindeki 2 bin 852 TL'yi buna göre alıyorsunuz! Başvuranlar hemen tıklayıp beynine atsın

Aile destek paketi kapsamındaki başvurular ve ödemeler devam ediyor. Vatandaşlar ise başvuruların neye göre sonuçlandığını merak ediyor. İşte konuyla ilgili detaylar...

Apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenmesi gerektiğini konusunu kaleme aldı.

Konut sitesi aidatları neye göre belirlenir?

Takvim gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarının neye göre belirlendiğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Konut sitelerinde aidatlar neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartman sakinlerinin aidat ödemelerini kaleme aldı.

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

Kiralar neye göre artıyor?

Kiralar neye göre artıyor? Kira artışları neye göre yapılır? Kira artışları nasıl önlenir? İşte merak edilen soruların cevapları..

Ev kirası artışı neye göre yapılır?

Türkiye genelinde artan kira fiyatları tartışma konusu oldu. Peki, kira oranları neden yükseliyor? Kiraya yapılan zamlar neye göre yapılıyor? İşte detaylar...

aidatlar neye göre zamlanır Haberi

aidatlar neye göre zamlanır

İstanbul yeni yapılaşmalarla “siteler kenti” olma yolunda. Aynı alanda toplu yaşamanın getirdiği zorluklar da, gün geçtikçe aileler arasında ve yönetimlerin akıl almaz talepleriyle mahkemelere kadar uzanan bir safahata neden oluyor.


Sitelerden daire ya da villa alanlar, alım yaparken tapuda imzaladıkları “özel şartlar”ı içeren “şerhler”le “site yönetimi” işini genellikle siteyi yapan inşaat firmasının yan kuruluşu olan “özel site yönetimi”ne kayıtsız şartsız devretmiş oluyor. Böylece kar amaçlı kurulan özel site yönetimleri, kat maliklerinden ve kiracılardan fahiş aidatlar alıyor.


Bugün kirası 1.000 ya da 1.250 TL olan 1+1 bir site dairesinin aidatı 300 ya da 400 TL. Yani, ev kiranızın yaklaşık yüzde 30 - 40'ı kadar da aidat ödemek zorunda kalıyorsunuz.


Eğer oturduğunuz sitenin sosyal tesisinden de sınırsız yararlanmak istiyorsanız, yandınız. Çünkü, sitelerin sosyal tesislerinin...