26 / 07 / 2024

AİHM çanakkale kararı

AİHM çanakkale kararı

"Mevcut Çanakkale Cemevi Alanı İmar Planlarında Kültür Tesisi Alanı olarak planlı iken, bu durum Şubat Meclisinde alınan kararla "Dini Tesis Alanı Cemevi" olarak değiştirildi.

Ünlü ekonomist Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi en cazip yatırım aracını açıkladı!

Piyasalar Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına kilitlenmişken pek çok yatırımcı da hangi yatırım aracını tercih etmesi gerektiğini merak ediyor. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi en cazip yatırım aracı hangisi?

Kiracılardan sosyal konut çağrısı! Uzmanlar uyarıyor, sosyal konut yapımına hız verilmeli...

1 Temmuz 2024 itibari ile kira zammında uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması sona erdiği açıklandı. Bu karar sonrasında kiracılar da zor durumda kalıyor. Uzmanlar, sorunun çözümü için sosyal konut yapımına hız verilmesi gerektiğini ifade etti.

Çanakkale Moldavit Etap 2'de 4 milyon 150 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Çanakkale gözde ve büyüyen gölgesinde Güngör İnşaat tarafından inşa edilen Çanakkale Moldavit Etap 2'de konutlar 4 milyon 150 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Peki Moldavit Etap 2'de hangi konut tipleri var? İşte ayrıntılar...

İstanbul Valiliği açıkladı! İstanbul'da bazı ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Havaların ısınması ile beraber ormanlık alanlarda yangın tehdidi artmış oldu. İstanbul Valiliği son dakika açıklaması ile kentteki ormanlık alanlara ilişkin kararını açıkladı. Valilik kararı ile kaydedilen bölgeler dışında kalan ormanlık alanlara 10 Haziran’dan 15 Ekim gününe kadar giriş yasak.

Merkez Bankası açıkladı! Faiz kararı sonrasında, TL mevduat ve KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilave sterilizasyon tedbirleri doğrultusunda Türk Lirası mevduat ve KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarını artırdığını açıkladı.

Haydarpaşa Hastanesi 2 Aralık 1935 yılında açılmış!

Hayadarpaşa Hastanesi için gerekli bütçe ayrılarak hastanenin açılışına karar verilmiş. Haydarpaşa Hastanesi 2 Aralık 1935 tarihinde açılmış.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama: Çanakkale 6.8 ile 7.4 arasında bir depreme gebedir!

Çanakkale'de yaşanan ve İstanbul'da da hissedilen 4.9 şiddetindeki depremden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama geldi. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o açıklaması...

1941 yılında Şişhane Unkapanı yolu büyük bir cadde olarak açılmış!

1941 yılında, Şişhane'den Azapkapı'ya Unkapanı köprüsüne inen yolun açılmasına karar verilmiştir. 

Kiracılar dikkat! Yargıtay'ın kararı ile evden çıkarılabilirsiniz...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan sıkıntılar ile ilgili Yargıtay’dan çok önemli bir emsal karar çıktığı açıklandı. Bu karar kapsamında  kiracılar kolayca evden çıkarılabilecekler. İşte haberin detayları...

Ev sahipleri 5 yıl dolmadan kirayı artırabilecek! Mahkemeden emsal karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi kira zammı konusunda emsal bir karar imza attı. Mahkeme, uzun süreli kira sözleşmelerinde kira parasının günün ekonomik koşullarına uyarlanması için her zaman “uyarlama” davası açılabileceğine karar verdi. 

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

MEB’den son dakika kararı: Bu sene anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise için kaldırıldı

13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek öğrenciler ve öğretmenler için hafta sonunu kapsayan 9 günlük bir tatile sadece bir hafta kaldı. Ancak bu uzun tatil dönemi öncesinde MEB, önemli bir kararı açıkladı. Bu karar özellikle de öğretmenleri ilgilendiriyor. İşte detaylar...

AİHM çanakkale kararı Haberi

AİHM çanakkale kararı

Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi'nin (AİHM) inanç ve ibadetlere saygı çerçevesinde Cemevlerinin de ibadethane sayılmasına ilişkin kararı, Belediye Meclisinin Şubat ayı oturumunun gündemine taşındı. Çanakkale Belediye Meclisinde ilk adını olarak mevcut Cemevinin imar planlannda ki durumu Kültür Alanından, Dini Tesis Alanı Cemevi olarak fonksiyon değişikliği yapıldı.


AİHM'in 2 Aralık 2014 tarihli 'Cemevlerinin ibadet tesisi sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan, ayrımcılık yapılmadan yararlandırılmasına' ilişkin kararını mecliste dile getiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, aynı kararda, Türkiye'nin Avrupa insan Haklan Sözleşmesi'nin ayrımcılığı yasaklayan 14. Maddesini ve inanç özgürlüğünü güvence altına alan 9. Maddesini ihlal ettiğine karar verildiğini de açıkladı, 'Dini tesis alanı' ibaresinin geniş kapsamlı olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan AİHM kararı gereğince Cemevlerinin de ibadethane olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Böylelikle ibadethanelere tanınan...