04 / 05 / 2024

Aile konutu ve haciz işlemleri

Aile konutu ve haciz işlemleri

Aile konutu haciz işlemine uğrar mı? Aile konutu haczedilebilir mi? Aile konutuna haciz uygulanmaması için ne yapmak lazım, Aile konutu hangi durumlarda haczedilebilir? İşte tüm yönleriyle aile konutu ve haciz!..

Aile konutu haczedilebilir mi?

Aile konutunun haczi mümkün müdür? Aile konutu hangi durumlarda haczedilebilir? Aile konutunun haczi için gereken şartlar nelerdir? Aile konutu haczedilebilir mi? İşte aile konutunun haczi hakkında bilinmesi gerekenler...

Milli Emlak'tan Mart 2024 fırsatı: 2 ilde bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi kiralıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde yer alan bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi için  kiralama ihalesi düzenliyor. İşte yatırımcılar tarafından merakla beklenen o ihale ilanları...

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 46 bin deprem konutu ve köy evi için teslim tarihi verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 46 bin deprem konutu ve köy evini yıl sonuna kadar teslim etmeyi planladıklarını söyledi. 

Bakan Özhaseki: Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi hızla yükseliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi inşaatlarının hızla yükselmeye devam ettiğini açıkladı.

İl Özel İdare o ilde kaymakamlık konutu ve arsa satacak!

Ağrı İl Özel İdaresi, Ağrı'da yer alan kaymakamlık konutu ve arsasını satışa çıkardı. Söz konutu arsa 685,91 metrekare alana sahip.

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, Türk Medeni Kanunu’nun belirli maddesi uyarınca düzenlenmiş bir terimdir. Bu terim, aileler için önemli bir yasal hakkı ifade etmektedir. Peki aile konutu şerhi nedir, hangi hallerde konulur ve aile konutu şerhi olan ev ne demektir? İşte aile konutu şerhi ile ilgili bilgiler...

Aile konutu nedir? Aile konutu özellikleri nelerdir?

Aile konutu olarak adlandırılan ve hukuki açıdan geçerliliği olan yaşam alanı, aile ve evli çiftlerin hak sahibi olduğu alanlardır. Hukuki kararlarla belirlenen aile konutunun özellikleri, diğer taşınmaz alanlardan farklı kılar. Peki aile konutu nedir, diğer taşınmazlardan farkı nedir?

Aile Bakanlığı'ndan şehit yakınlarına ve gazilere 50 bin TL'ye varan destek!

Türkiye'de şehit olan askerlerin aileleri ve gazilere yönelik destekler artarak devam ediyor. Aile Bakanlığı ve ilgili kamu kurumları, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen yardım programlarıyla, bu kahramanların ailelerine ve gazilere çeşitli ihtiyaçlarının karşıl

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler?

Aile konutuna dair eşlerin hakları bulunmaktadır. Bu noktada Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler? sorusu sorulmaktadır. İşte detaylar!

Aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır? Aile konutu şerhi dilekçesi örneği 2022!

Aile konutu, bir ailenin evlilik birliği devam ettiği sürece beraber yaşadıkları konuttur. Aile konutu şerhi ise aile yaşamının devam ettirildiği konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir haktır. Peki, aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır?

Aile konutu şerhi ne zaman sona erer?

Aile konutu; eşlerin bütün yaşamsal faaliyetlerini devam ettirdiği ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, Aile konutu şerhi ne zaman sona erer? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

Aile konutu şerhi aile yaşamının sürdürüldüğü konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Aile konutu ve haciz işlemleri Haberi

Aile konutu ve haciz işlemleri

Aile konutu ve haciz!


Türk Medeni Kanunu’nun 194. maddesinin 1. fıkrasına göre “Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.”


Mezkûr hükümde yer alan, aile konutu ile ilgili tasarrufi işlemleri diğer eşin rızasına bağlayan şart sadece malik olan eşin iradesine bağlı olan işlemlerde geçerli olabilecektir. Hak sahibi eşin aile konutunun devrini gerçekleştirmesi için diğer eşin rızasının bulunması gerektiği yönündeki şart cebri satışlarda geçerli olamayacaktır.


Dolayısıyla aile konutu olan taşınmazın İcra ve İflâs Kanunu hükümlerine göre haczi ve paraya çevrilmesi mümkün olup diğer eşin rızası gerekmez. Yargıtay’ın görüşü de bu yöndedir.


Aile konutu üzerinde mülkiyet hakkı bulunan eşin, bir borcundan dolayı alacaklının aile konutunu haczettirmesi durumunda, aile konutunu bu...