02 / 05 / 2024

Akçaray Tramvay test sürüşü

Akçaray Tramvay test sürüşü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kenti raylı ulaşımla tanıştıracak olan Akçaray Tramvay Projesi'nin test sürüşü gerçekleştirildi

1942 yılında belediye yeni gelir arayışında! Tramvay ücretlerine 3 kuruş zam!

Belediye, yeni gelir elde etmek için tramvay ücretlerine zam yapmaya karar vermiş. Üç kademede yapacağı zamlar sonrası toplamda  1 milyon gelir elde edecekmiş. 

AK Parti mega projelerini açıkladı! Ulaşıma 5 neşter!

AK Parti, yerel seçim hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Projeler arasında kentsel dönüşüm, lastik tabanlı tramvay sistemi, hızlı metro sistemleri ve yeni şehirler kurulması var...

İzmirlilere müjde! Çiğli Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

İzmirlilerin merakla beklediği Çiğli Tramvayı’nda test sürüşleri başlıyor. Söz konusu tramvay hattının 15 Şubat 2024 tarihinde resmen hizmete açılması bekleniyor. 

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde geri sayım! Deneme sürüşleri aralıkta...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde 3 yıldır devam eden inşaat çalışmalarında sona gelindi. Aralık ayında test sürüşleri yapılacak.

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

MediaMarkt’tan dev kampanya! Akıllı telefon, kahve makinesi, robot süpürgede Anneler Günü’ne özel indirimler başladı!

Anneler günü öncesinde hediye arayışları hızlandı. Herkes bütçesine uygun seçenekleri araştırırken, MediaMarkt da Anneler gününe özel kampanya hazırladı. Kampanya kapsamında; akıllı telefonlar, robot süpürge ve kahve makinesi gibi pek çok ürün cazip fırsatlarla satılıyor.

Bitcoin çakıldı! 38 bin doları test etti!

Kripto para piyasalarında sert değer kaybı yaşandı. Haftanın son gününde Bitcoin 38 bin doları test etti.

Yazlıklara akın başladı! 

Koronavirüs önlemleri kapsamında vaka sayılarının düşmesi amacıyla tam kapanma kararı alındı. Kararın ardından yazlıklara akın başladı. Yazlık ev arayışları da artarken, fiyatlar katlandı...

Ekrem İmamoğlu'ndan AK Parti'ye tramvay yanıtı: Anlıyorum, kıskanıyorlar!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy-Cibali tramvay hattı için AK Partililerin "Bizim dönemimizde yapıldı" iddiasına yönelik açıklamada bulundu. 

Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı açıldı!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği Eminönü - Alibeyköy tramvay hattı bugün açıldı. Hattın açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner katılım sağladı. 

Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda test sürüşü polemiği!

1 Ocak 2021’de açılacak olan, önceki dönemde durdurulan Alibeyköy-Eminönü Tramvay hattının AKP döneminde seçime sayılı günler kala gerçekleştirilen test sürüşünün nasıl yapıldığı öğrenildi. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın test sürüşü başlıyor!

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nde test sürüşü başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin çok yakında hizmete açılacağını müjdeledi.

Koronavirüsten kaçanların yeni gözdesi: Başakşehir!

Koronavirüs salgını konut tercihlerini değiştirmeye ve konut arayışlarını artırmaya devam ediyor. Salgın sebebiyle arsa ve çiftlik arayışları artarken İstanbul’da en çok ilgi gören ilçelerden biri de Başakşehir oldu...

Akçaray Tramvay test sürüşü Haberi

Akçaray Tramvay test sürüşü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kenti raylı ulaşımla tanıştıracak olan Akçaray Tramvay Projesi'nin test sürüşü yapıldı.


Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki tramvay merkezinde gazetecilerin ve yetkililerin bindiği tramvayın vatman koltuğuna Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oturdu.


Karaosmanoğlu, 294 yolcu kapasiteli tramvayı Milli İrade Meydanı durağına kadar kullandı.


Test sürüşünün tamamlanmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Karaosmanoğlu, tramvayın haziran ayında hizmete gireceğini belirtti.


Tramvayın dünyanın en gelişmiş ulaşım aracı olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: 


"Milli sanayimize, milli üretimimize destek vermek hepimizin görevi. Destekleyeceğiz ki kalkınacağız. Yani bizim mühendisimiz, teknisyenimiz, Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinin yaptıkları ürünlerden, araçlardan daha güzelini yapacak yeteneği var, kabiliyeti var. Yeter ki biz destek verelim. Onun için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, yönetim olarak, özellikle teşvik verdik, devletimizin bize tanıdığı teşviki kullanarak yüzde 15 teşviki kullanarak yerli...