05 / 05 / 2024

Alacaklının sorumluluğu

Alacaklının sorumluluğu

Teslime bağlı rehin nasıl sona erer? Türk Medeni Kanununa göre, teslime bağlı rehnin sona erme sebepleri nelerdir? İşte teslime bağlı rehni sona erdiren sebepler bu haberde...

Bir eline altın bir eline dolar alan İslam Memiş bu kez de 'Dananın kuyruğu kopacak' diyerek tarih verdi!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu kez de bir eline altın bir eline dolar alarak en kazançlı yatırım yöntemini tek tek anlattı. İşte 'Dananın kuyruğu kopacak' diyen İslam Memiş'in o açıklamaları...

İç hatlar uçak biletlerinde tavan fiyata zam yapıldı? Ekonomi sınıfı uçak biletleri ne kadar oldu?

İç hatlar ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyatın artırıldığı açıklandı. Buan göre, yurt içi uçuşlarda tavan fiyat yüzde 30'luk artış ile 3 bin 250 TL'ye kadar yükseltildi.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

O ilde 3 milyon 500 TL'ye yükselen arsa bedelleri, konut fiyatlarını da uçuruyor!

Türkiye'nin en küçük büyükşehri olan Ordu'da arsa bedelleri 3 milyon 500 TL'ye kadar yükseliyor. Bu durum yeni yapılan konutların fiyatlarını da uçuruyor. Peki arsa maliyeti düşer mi? Nasıl düşürülebilir? 

Ev sahipleri çıldırdı! Riskli banalar uygun fiyatla kiraya veriliyor! Kiralayanların çoğu öğrenci!

Depremlerin ardından yurt genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Bazı riskli bina sahipleri evlerine yıkım kararı verilmesine karşın 3 ila 6 aya arasında evlerini kiralayamaya devam ediyor. Kiralayanların çoğu ise öğrenciler...

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Altın fiyatları uçuşa geçti! İşte 10 Eylül 2023 gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları!

Yatırımcıların son dakika gelişmelerini araştırdığı altın fiyatları uçuşa geçti. Peki altın fiyatlarında son durum ne? İşte 10 Eylül 2023 gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları...

A101'e 256 GB iPhone 14 Pro geliyor!  A101 7 Eylül 2023 İnternete Özel Aldın Aldın Kataloğu

7 Eylül 2023 A101 İnternete Özel Aldın Aldın kataloğu yayımlandı. Katalogta yer alan ürünlerden en dikkat çekicisi ise 256 GB iPhone 14 Pro oldu.  İşte detaylar...

Memur ve emekli zammında dananın kuyruğu bugün kopuyor! Memur ve memur emeklisinin zammı belli oluyor! Hemen bakın

Memur ve emekli zammında dananın kuyruğu bugün resmen kopuyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, memur ve memur emeklisinin zammı belli oluyor. Hemen bu detaylara bakın...

Dolarda dananın kuyruğu kopacak. Dolarda dananın kuyruğunun kopacağı tarih verildi

Dolar alan vatandaşlar dolar fiyatlarının hangi yöne gideceğini merak ediyor. Dolarda dananın kuyruğu kopuyor. Dolar fiyatlarıyla ilgili flaş bir haber geldi.

Emekliler dikkat! Temmuz maaşları için ilk sinyal geldi! Bu hafta dananın kuyruğu kopacak! İşte emekli maaş tablosu

Emekli temmuz zammı için geri sayım başladı. Milyonlarca emekli Temmuzda alacağı maaşın ne  kadar olacağını merak ederken ilk sinyal geldi. Emekliler dikkat! Bu hafta dananın kuyruğu kopacak! İşte emekli maaş tablosu...

Dolarda dananın kuyruğu yarından sonra kopuyor! Peş peşe açıklandı! Dolar böyle olacak!

Piyasaların gözü 22 Haziran'da yapılacak olan Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Karar sonrası dolarda dananın kuyruğu kopuyor. Peş peşe açıklandı. Dolar böyle olacak.

Alacaklının sorumluluğu Haberi

Alacaklının sorumluluğu

Teslime bağlı rehin nasıl sona erer? 

Teslime bağlı rehin, bilindiği üzere alacaklının zilyetlik durumu, ayrık durumlar, art rehin ve alt rehin durumlarına bağlı olarak kuruluyor. Teslime bağlı rehnin sona ermesi ise zilyetliğin kaybı, geri verme borcu, alacaklının sorumluluğu ile söz konusu oluyor.


Rehnin sona ermesi

1. Zilyetliğin kaybı

MADDE 943.- Taşınır rehni, alacaklının zilyet olmaktan çıkması ve onu zilyet olan üçüncü kişiden geri alamaz hâle gelmesiyle son bulur.


Taşınır, alacaklının rızasıyla fiilen yalnız rehnedenin hâkimiyeti altında bulunduğu sürece rehnin hükümleri askıda kalır.


2. Geri verme borcu

 MADDE 944.- Alacağın ödenmesi suretiyle veya başka bir sebeple rehin hakkı sona erince alacaklı, rehinli taşınırı hak sahibine geri vermekle yükümlüdür.


Alacaklı, alacağının tamamını almadıkça rehinli taşınırı veya onun bir kısmını geri vermek zorunda değildir.


3. Alacaklının sorumluluğu

MADDE 945.- Alacaklı, rehinli taşınırın...