01 / 07 / 2024

alaplıda yıkılan dükkanların yerine ne yapılacak

alaplıda yıkılan dükkanların yerine ne yapılacak

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, yeni belediye dükkânlarının faaliyete geçmesinin ardından eski belediye dükkânlarının büyük bir çoğunluğunun yıkıldığını, açığa çıkan boş alanlarda çevre düzenlemesine başladıklarını bildirdi...

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!

Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabındaki son 6 bina da yıkılıyor. Söz konusu alanda hayata geçirilecek olan yeni projeyle 185 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!

Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında dava açıldı.

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

Depremde yıkılan konutların kredisi nasıl ödenecek? Sigorta ödemeleri konut fiyatlarından düşük kalıyor!

Depremzedeler şimdi ev kiralarının yüksekliğinin karşısında, yıkılan evlerinin kredisini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi...

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Kaç konut yapılması lazım? Yıkılan yerlere yeniden bina yapılabilir mi?

Depremin ardından, önümüzdeki günlerde çok daha fazla belirginleşecek ihtiyaçlar da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de konut. Peki uzmanlara göre, önümüzdeki dönem ne kadar konut ihtiyacı olacak ve yıkılan yerlere yeni konutlar yapılabilecek mi?

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!

Hatay depreminde yıkılan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

alaplıda yıkılan dükkanların yerine ne yapılacak Haberi

alaplıda yıkılan dükkanların yerine ne yapılacak


Zonguldak'ın Alaplı Belediyesi, yıkılan eski belediye dükkanlarından açığa çıkan alanlarda çevre düzenleme çalışmalarına başladı.


Çalışmaları yerinde inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, yeni belediye dükkânlarının faaliyete geçmesinin ardından eski belediye dükkânlarının büyük bir çoğunluğunun yıkıldığını, açığa çıkan boş alanlarda vakit kaybedilmeden çevre düzenlemesine başladıklarını bildirdi. Yıkılan eski belediye dükkânlarından çıkan açık alanların parke kaplamak suretiyle yürüyüş yolu, çimlendirilmek suretiyle de yeşil alan olarak düzenlendiğini, ayrıca oturma ve dinlenme alanları yapılacağını belirten Başkan Çimenoğlu, “Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında şu anda zeminin tesviyesini yapıyoruz. Zeminin altyapısını tamamladıktan sonra parke kaplama ve çimlendirme çalışmasına başlayacağız. Çalışmalar tamamlandığında, bu alan sosyal cazibe merkezi olacak. Yeni dükkânların görsel güzelliği o zaman ortaya çıkacak.”...