28 / 04 / 2024

ali babacan açıklamaları

ali babacan açıklamaları

Ali Babacan, Türkiye’nin ABD Merkez Bankasının (Fed) alacağı her türlü karar karşısında hazırlıklı olduğunu belirterek, “Gemi sağlamsa, mürettebat işini biliyorsa, kaptan işini biliyorsa, denizde dalga da olsa o gemi hedefine ulaşır” dedi.

Türkiye Fed'in her türlü kararına hazır!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yaptığı açıklamada "Fed'in kararları, bizim için bir korku değil, sadece hazırlıklı olmamız gereken hava şartlarıdır. Türkiye her türlü karar karşısında hazırlıklı" dedi.

Ali Babacan'dan 'Büyüme' açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan MÜSİAD tarafından düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'na katıldı."Dünyada yaşananlara rağmen Türkiye'nin 2014 yılını yüzde 3 gibi bir büyümeyle kapatması fena bir sonuç değil" dedi.

Ali Babacan: Dolarda yükseliş trendi sürecek!

Doların yükselmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Amerikan Merkez Bankasının (Fed) bundan sonra izleyeceği politikaların doların değerini etkileyecek bir numaralı faktör olduğunu söyledi.

İmarda yeni düzenlemeler geliyor!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bu ay yapısal reformlarda gaza basacaklarını açıkladı. Babacan’ın verdiği bilgiye göre, bu ay sonuna kadar içinde imar düzenlemelerinin de olduğu bir şeffaflık paketi açıklanacak.

Ali Babacan: İnşaatın üretime etkisi az sanayiye öncelik verilmeli!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın sanayisiz büyümenin kalıcı olmayacağı açıklamasına Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da katıldı.Özilhan, inşaatın belirli sektörleri canlandırıp geliştirdiğini söyledi.

Ali Babacan: Birinci önceliğimiz enflasyon!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 'dan önemli değerlendirmeler... Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümet ve Merkez Bankasının birinci önceliğinin enflasyon oranını daha makul seviyelere çekmek olduğunu belirtti...

İşte Türkiye'nin 3 yıllık ekonomi hedefleri!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin izleyeceği yeni ekonomik programı açıkladı. 2015-2017 döneminde uygulanacak orta vadeli programın açıklandığı basın toplantısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı

Ali Babacan'a inşaatçıdan da tam destek!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın inşaat sektöründeki sıkıntılara dikkat çekerek sanayinin ekonomideki payının arttırılması yönündeki açıklamalarına, inşaatçılardan da sanayicilerden de destek geldi. Babacan'ın sözlerini muhalefet de olumlu buldu.

Ali Babacan: Ekonomiyi yöneten herkes Türkiye'ye gelecek!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki B-20 Türkiye Yürütme Kurulu'nu kabul etti. Ali Babacan yaptığı açıklamada "Ekonomiyi yöneten herkes Türkiye'ye gelecek" dedi

Ali Babacan: Lüks alışveriş Türkiye'yi çıkmaza sokabilir!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın önceki gün üretimden uzaklaşma eğilimine dikkat çekerek, “Lüks konut, lüks AVM Türkiye’yi çıkmaza sokar” sözleri sanayicilikten gayrimenkule yönelmeyi bir kez daha gündeme taşıdı..

Ali Babacan: Sanayiden kaçıp konut yapıyoruz!

Başbakan Yardımcısı Babacan sanayi üretiminin milli gelirdeki payının düştüğünü ve bunun kaygı yarattığını belirterek, “Sanayide yatırımlar düşerken yüksek gelir ve getiri olduğu için gayrimenkule yoğun ilgi var” dedi.

Ali Babacan: Yatırım finansmanı için yeni metotlara bakmak lazım!

“Yatırımcılar için Altyapı Finansman Araçlarının Geliştirilmesi Konferansı”nda konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,“Önümüzdeki dönemde yatırımların geleneksel yöntemlerle finansmanında çok rahat bir ortam olmayacak." dedi

Ali Babacan: Halka açık şirketlerin değer kaybı 60 milyar dolar!

Başbakan Yardımcısı Babacan, halka açık şirketlerin değer kaybının 60 milyar 252 milyon dolar olduğunu bildirdi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kanal 24'te katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Ali Babacan: Krediler ve kredi kartlarıyla ilgili tedbirler alacağız!

Bireysel Emeklilik Sistemi'nin 10. Yıl Toplantısı 'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Babacan, aşırılığın ekonomiye zararlarına karşılık bireysel krediler, tüketici kredileri ve kredi kartlarıyla ilgili gerekirse ilave tedbirler alınabileceğini söyledi.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, saat 23.53'te İzmir'de meydana gelen 4,0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. İşte Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’ın açıklamaları...

Japon deprem uzmanları Denizli'de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Denizli'ye gelen Japon deprem koordinasyon uzmanları, incelemeler yaptı ve deneyimlerini paylaştı. Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın...

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Deprem uzmanları Türkiye'deki deprem riskli bölgeler için uyarılarını sık sık yeniliyor. Bu doğrultuda, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar geldi. 

Çiftçiler için açıklamalar peş peşe geldi hemen bakın! Yeni destek müjdesini kaçırmayın!

Hükümet yetkilileri  çiftçiler için oluşturmuş destek ödemeleri için açıklamalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Destek ödemeleri hakkında açıklamalar  ard arda gelirken ayrıntılarda merak ediliyor.

SGK’dan gelen peş peşe açıklamalar herkesi korkuttu! Hizmet dökümünüzdeki 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor?

SGK’dan gelen açıklamalar bu süreçte sıkı takibe alındı. Eğer bu harfler e-Devlet'te varsa emeklilik süreleri uzamaya başlıyor. Hemen e-Devlet’ten kontrol etmeniz istendi.

Powell'ın açıklamaları sonrası Bitcoin'de gelişme! Yatırımcılar kara kara düşünüyor

Fed Başkanı Powell'ın 'şahin' açıklamaları sonrası Bitcoin 22.350 dolardan gece saatlerinde 22.010 dolara kadar düştü. Bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 22.000 doların üzerinde tutundu. İşte tüm detaylar...

Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Türkiye'de meydana gelen peş peşe depremler vatandaşları tedirgin ediyor. Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Bakanlıktan arka arkaya destek açıklamaları geliyor! Tam 500 TL verecek

Vatandaşlar Bakanlıktan yapılan destek açıklamalarından faydalanmak istiyor. Vatandaşın ilgisini çeken ödemeler hakkında htiyaç sahibi aileler bu kampanyalardan faydalanmak istiyor. İnternet aracılığı ile koşulları öğrenmek isteyen vatandaşlar haberimizi mutlaka okuyun.

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm imar aflarına karşı olduğuna dikkat çekti. Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

Uzman isimden kritik açıklamalar! Araba fiyatları düşecek mi artacak mi? Arabaların fiyatları ne zaman düşecek?

Araba fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine dair yılın başından beri sorulmaktadır. İşte uzman isimden açıklamalar!

Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın! 

Asgari ücrete ara zam konusu son günlerde sık sık gündeme geliyor. Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın! 

Hem doları hem de piyasaları çok etkileyecek açıklamalar!

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen açıklamalar hem doların dünya ve Türkiye’deki gidişatını heme de piyasaları oldukça etkileyecek türden!

ali babacan açıklamaları Haberi

ali babacan açıklamaları


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin ABD Merkez Bankasının (Fed) alacağı her türlü karar karşısında hazırlıklı olduğunu belirterek, “Gemi sağlamsa, mürettebat işini biliyorsa, kaptan işini biliyorsa, denizde dalga da olsa o gemi hedefine ulaşır” dedi.


Babacan, AA Editör Masası’nda, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) konusundaki gelişmeleri de değerlendirerek, Türkiye’nin bir şekilde bu oluşumun içinde yer alması gerektiğini söyledi. Babacan, AB ile ABD arasında müzakereleri devam eden TTIP anlaşmasının ise hizmetleri, kamu alımlarını, sanayi ve gıda ürünlerini içerdiğine dikkati...