16 / 05 / 2024

almanya ev sahipliği

almanya ev sahipliği

Almanya’da emlak sahiplerinin mal varlığı arttı. Fakat Almanya’da ortalama varlık seviyesindeki artışa rağmen yoksul ve varlıklı kesim arasındaki uçurum kapanmıyor...

2014'te yüzde 61,1 olan ev sahipliği oranı 2023'te yüzde 56,2'ye geriledi!

Konut krizinin yaşandığı ülkemizde konut sahipliği oranı gerilemeye, kiracılık oranı ise artmaya devam ediyor. 2014 yılında yüzde 61,1 şeklinde olan ev sahipliği oranı 2023'te yüzde 56,2'ye gerilerken bu dönemde kiracı oranı yüzde 20,9'dan yüzde 27,8'e çıktı.

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en çok milyarderin yaşadığı 10 kenti duyurdu. ABD merkezli Forbes dergisine göre, dünyada en fazla milyarder sahip kent yine New York olduğu kaydedildi. New York’u 74’er milyardere ev sahipliği yapan Moskova ve Hong Kong izlemiş oldu.

Almanya, ev alan Türklere 30 bin Euro verecek! Ucuz kredi ve vergi muafiyeti de var!

Almanya’da Hessen Eyaleti, genç çiftleri konut sahibi yapmak için 'ilk evini alanlara' ev ödeneği sağlayacak. Evli ve iki çocuklu bir çift, konutu ortak aldıklarında 20 bin Euro, 18 yaşının altındaki her çocuk için 5 bin Euro, toplam 30 bin Euro alabilecek. 

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

İstanbul Tuzla’da yer alan ve daha önce birçok kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın ihalesini alan firma belli oldu. İhaleye tek başına giren Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., pistin 30 seneliğine işletme hakkına sahip oldu.

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Yatırımcılar konuta akın etti, ev sahipliği oranı düştü! Sektörü neler bekliyor? 

Türkiye'de 2014-2020 yılları arasında 5 milyon 331 adet konut üretilip piyasa sunuldu ancak konut sahipliği oranı da yüzde 3,3 geriledi ve 57,8 olarak gerçekleşti. Sektör temsilcileri, üretilen konutların yatırımcılar tarafından alındığını belirtti...

Ev sahipliği oranı düşüyor mu? Konutta mülkiyet durumu 2021'de ne oldu?

Ev fiyatları hızla yükselirken, konut sahipliği oranındaki gerileme de sürüyor. 2014 yılında yüzde 61,1 olan konut sahipliği, 2021 yılında yüzde 57,5'e kadar düştü...

Konut sahipliği oranları geriliyor, kiracılık yükselişte!

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs 2021 ev satış istatistiklerine göre; Kovid-19 salgınıyla mücadele yılı olan 2020'de ev satışları 2019'la kıyaslandığında yüzde 11,2 artış gösterdi. Ancak aynı dönemlerde konut sahipliği azaldı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konuya ilişkin konuştu.

Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacak!

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yaptığı açıklamada, "Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Türkiye 8 ayda 31 milyonu aşkın yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı!

Türkiye, yılın 8 aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,72 artışla 31 milyon bin 394 yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

almanya ev sahipliği Haberi

almanya ev sahipliği

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, Alman nüfusunun ortalama olarak son yıllarda mal varlıklarını artırdığını ortaya koydu. Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü’nün (DIW) araştırmasına göre, ülkedeki bu zenginleşme uluslararası ortalamaya göre hâlâ oldukça adaletsiz bir dağılıma işaret ediyor.

Araştırmada özellikle emlak sahibi olanların mal varlığının arttığı belirtilirken, kendi evlerinde oturanların sahip olduğu servetinin yaklaşık 225 bin euro, kiracıların ise servetinin 24 bin euro düzeyinde kaldığı belirlendi.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; araştırmacılardan Markus Grabka, "Mal varlığı eşitsizliği Almanya’da uluslararası ortalamayla karşılaştırıldığında oldukça yüksek, ancak bu oran son on yıldır aynı seviyede" dedi.  

Araştırmada, Almanya nüfusunun en varlıklı yüzde 10’luk kesimi toplam mal varlığının yüzde 56’sına sahipken, daha yoksul kesimin yalnızca yüzde 1,3’üne sahip olduğu ifade edildi. Bu oranlarda özellikle taşınmaz sahibi...