19 / 05 / 2024

altı aylık inşaat yasağı

altı aylık inşaat yasağı

Altı aylık yasağın inşaatların bir sezonda bitmesine engel olduğunu belirten Halil Alparslan, Bodrum'un önümüzdeki yıllarda daha da büyük ilgi göreceğini ve buna göre planlama yapılması gerektiğini söyledi

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

İnşaat malzemesi ihracatı 29,31 milyar dolar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi 2024 yılı şubat ayı sonuçlarına göre bu yılın Şubat ayında inşaat malzemesi ihracatı miktar olarak 3,62 milyon tona çıkarken, Şubat itibarıyla yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı da 29,31 milyar dolara çıktı.

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

İnşaat demir fiyatları düştü! İşte İstanbul, İzmir, Payas ve Kabük inşaat demiri güncel fiyatları

İnşaat sektöründe en büyük gider olarak kabul edilen demir fiyatları düşmeye başladı. 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük inşaat demir fiyatları kaç lira? 2024 inşaat demiri fiyatları...

İBB, Şile yolunu rahatlatacak kavşağın inşaatına başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şile Yolu’nun Yenidoğan mevkiindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için kavşak ve alt geçit inşaatına başladı. 120 gün devam edecek ilk etap kapsamında, Şile – İstanbul yönünde 2 şerit yan yoldan, İstanbul – Şile istikametinde de 2 şerit olarak ters istikametten sa

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Isparta'da 20 yıldır inşaatlarda inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Süleyman Erdeğer, boş zamanlarında hobi olarak yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi.

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

Alt Studio Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alt Studio Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Kaya ve Burak Can Kaya ortaklığında kuruldu.

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

Özışık İnşaat Bartın'da depreme dayanıklı ve nitelikli konutlar için düğmeye bastı!

Ambalajdan döküme kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Işıklar Holding şirketlerinden Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Bartın’daki 24 bin 500 metrekarelik konut projesi için düğmeye bastı.

Altıntaş Group İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altıntaş Group İnşaat Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ferit Altıntaş tarafından kuruldu.

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Eçin tarafından kuruldu.

Doğu Karadeniz'den 2021 yılında 43 milyon dolarlık inşaat malzemesi ihraç edildi!

Doğu Karadeniz'de geçen sene 51 ülkeye 43 milyon 14 bin 793 dolarlık yapı ve inşaat malzemesi ihracatı gerçekleşti.

altı aylık inşaat yasağı Haberi

altı aylık inşaat yasağı

İnşaat yasağını tamamen kaldırmanın Bodrum'da bir kaos ortamı yaratacağını belirten Yalı Emlak brokeri Halil Alparslan, özellikle turizmin en yoğun olduğu, haziran, temmuz ve ağustos aylarındaki trafik sorununa dikkat çekti. Mevcut durumun bile trafiği büyük bir sorun haline getirdiğini hatırlatan Alparslan. "Bu yoğunluğun içine bir de inşaat sektörünün yükünü eklerseniz iyice içinden çıkılmaz bir durum ortaya çıkar. Yeni bir çevre yolu yapılırsa belki bu yasakta bir sınırlamaya gidilebilir. Haziran, temmuz ve ağustos aylarını ayırıp geri kalan 9 ayda inşaat yasağı için yeni bir düzenleme yapılabilir" dedi. 


15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasındaki yasağın çok uzun olduğuna dikkat çeken Alparslan, şunları söyledi; "İnşaatçılara çalışabilecekleri altı ay kalıyor, işte aralık, ocak aylarında genel hatlarıyla yağmur gibi doğal engeller çıkıyor. 1.5 ayı da kötü hava...