28 / 07 / 2024

amerika konut piyasası güven endeksi son durum

amerika konut piyasası güven endeksi son durum

ABD'de konut piyasası güven endeksi ağustosta beklentilerin üstüne çıkarak, 55 olarak açıklandı. Bu rakamla son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşan endeks, konut piyasasının güçlenmekte olduğuna işaret etti

Amerika'da ikinci el konut fiyatları arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, haziran ayında aylık bazda yüzde 5,4 azalarak düşüşünü dördüncü aya taşıdı, medyan konut fiyatları ise zamanların en yüksek seviyesine kadar çıkmış oldu.

Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin üzerine çıktı! 

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, haziran ayında yüzde 3 yükselerek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Öte yandan yapımına başlanan yeni konut sayısına ilişkin piyasa beklentisi de bu dönemde 1 milyon 300 bin olarak ifade edildi.

1957'de Amerika'da seri evler inşa eden o milyoner gözünü İstanbul'a dikmiş! Seri evler yapacağım ama..

Amerika'da yaptığı seri evlerle adını konut piyasasına yazdıran milyoner Winthrop Rockefeller 1957 yılında İstanbul'a gelmiş. Ünlü milyoner İstanbul'a seri evler yapmak için izin istemiş. 

ABD'de konut maliyetlerini düşürmek için yeni adımlar atılıyor!

Amerika Hazine Bakanı Yellen, konut maliyetlerini düşürmeye yönelik yeni adımları açıkladı. Bakan Yellen, gelecek üç senede uygun fiyatlı konut finansmanını desteklemek için ek 100 milyon dolarlık program oluşturulacağını kaydetti.

Amerika'da konut fiyatlarında yükseliş yaşandı...

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mart ayında senelik oranda yüzde 6.5 arttış gösterdi.

Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin altında...

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, nisan ayında yüzde 5,7 artış ile birlikte 1 milyon 360 bine yükselmesine karşın piyasa beklentilerinin altında kaldığı ifade edildi.

Amerika'da konut fiyatlarında bir senede yüzde 6,4'lük artış yaşandı...

ABD'de şubat ayında konut fiyatları senelik oranda bazda yüzde 6,4 olarak arttığı kaydedildi. Buna göre, yalnızca 20 kentteki konut fiyatları ise bir senede yüzde 7,3 kadar çıktı. 

ABD'de, bekleyen konut satışları artış gösterdi! 

Amerika'da bekleyen konut satışları endeksi, mart ayında yüzde 3,4 ile piyasa beklentilerinin üzerinde de artış göstermiş oldu. 

Amerika'da konut fiyatları ocak ayında yükseldi!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, ocak ayında senelik bazda yüzde 6 artış gösterdi.

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Amerika'da konut başlangıçları ocak ayında geriledi

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, ocak ayında yüzde 14,8 azalış ile 1 milyon 331 bine gerileyerek Nisan 2020 yılından bu zamana en büyük düşüşünü yaşadı.

ABD'de yeni konut satışı beklentilerin üzerine çıktı

Amerika'da yeni konut satışları, geçen sene aralık ayında aylık bazda yüzde 8 artış ile 664 bine kadar yükseldi.

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

amerika konut piyasası güven endeksi son durum Haberi

amerika konut piyasası güven endeksi son durum


Ulusal Konut Üreticileri Derneği ve VVells Fargo iş birliğinde düzenlenen anket sonuçlarıyla hesaplanan güven endeksi, ağustos ayında bir önceki aya kıyasla iki puan artarak, 55'e yükseldi. Beklentiler, endeksin 53 olarak açıklanacağı yönündeydi. Endeks, konut üreticilerinin inşaat sektöründeki koşullardan ne kadar memnun olduğunu gösteriyor. 50 üzerindeki rakamların olumlu, 50'nin altındakilerin ise olumsuz olarak yorumlandığı endeks, ağustosta son 7 ayın en yüksek seviyesinde ölçüldü. Uzmanlar, konut piyasası güven endeksinin artmasının, işgücü piyasasındaki toparlanma ve konut kredileri faizlerindeki düşüşten kaynaklandığını ifade...