20 / 05 / 2024

anadolu ajansı Haber Akış Sistemi

anadolu ajansı Haber Akış Sistemi

Haber Akış Sistemi, Kurumsal Web sayfası, Abone Sistemi gibi kurumsal uygulamaların ve bölgelerde çalışan sistemlerin durumlarının gözlenmesine olanak tanıyan "Anadolu Ajansı Ağ ve Sistem İzleme Merkezi" hizmete girdi...

Ocak ayı enflasyonu ne olacak? İşte ekonomistlerin ocak ayı ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminleri!

TÜİK yarın ocak ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Anadolu Ajansı, TÜİK açıklaması öncesinde ekonomistlerin ocak ayı ve yıl sonu tahminlerini aldı. İşte detaylar…

Petrolden bir şok haber daha! Gerçekleşirse benzin ve mazot fiyatları uçacak!

Son günlerde yükselişe geçen petrol fiyatlarıyla ilgili tüketicinin moralini bozacak bir haber daha geldi. Uluslararası Enerji Ajansı tarafından bugün yayımlanan rapora göre; küresel petrol talebi bu yıl rekora koşacak!

EYT düzenlemesi rafa mı kalkıyor? Muhalefetten dikkat çeken EYT mesajları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin dikkat çeken EYT yanıtının ardından İyi Parti Genel Başkanı'ndan da ilginç bir paylaşım geldi. Anadolu Ajansı'nın haberi ise "EYT'lilerin hevesi kursağında mı kalacak?" sorusunu gündeme getirdi.

2023 yılında memur ve emekli maaş tablosu ortaya çıktı! Hangi emekli ve memur ne kadar maaş alacak?

Memur ve emekliler aralık ayında açıklanacak zam oranlarına odaklanmışken Anadolu Ajansı Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi'ndeki yıl sonu enflasyon rakamı ile birlikte maaşlar hesaplandı. İşte detaylar…

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında 588 mağdurun ifadesine ulaşıldı!

Anadolu Ajansı muhabiri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Thodex" soruşturması kapsamında şikayette bulunan 588 mağdurdan bazılarının ifadesine ulaştı.İşte haberin ayrıntıları..

TÜFE ağustos ayı oranları artıyor mu? Anadolu Ajansı açıkladı

Anadolu Ajansı’nın yapmış olduğu Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin % 2, 27 artmasını düşünülüyor. İşte detaylar…

Türkiye FED’in faiz politikası ile büyük darbe alacak! İngiliz haber ajansı Reuters duyurdu

İngiliz haber ajansı Reuters’ın yayımladığı bir analize göre, gelişmekte olan ülkeler, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın geçtiğimiz hafta sinyalini verdiği uzun süreli olarak yüksek faiz politikası dahilinde en kırılgan ekonomiler konumunda… İşte detaylar…

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters duyurdu! İşte dolar kurunun 22 lirayı göreceği tarih

İngiliz haber ajansı Reuters, İstanbul Analitics’in son raporunu paylaşarak dolar kuruyla ilgili dikkat çeken bir bilgiye yer verdi.

Malatya'da çöken binanın tadilatını yapan kişi hakkında hapis istemi!

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca 9 Kasım tarihinde çöken 2 katlı binada tadilat yaptıran işletmeci Hikmet D. hakkında sürdürülen soruşturma bitirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Savcılıkça hazırlanan iddianame, Malatya Asliye Ceza Mahkemesince onaylandı. 

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Koronavirüs ofislere hangi değişiklikleri getirdi?

JLL Türkiye tarafından Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Araştırma Raporu yayınlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Araştırma Raporu'na göre, sektörlerin yeniden talep görmesi için salgın önlemlerinin sona ermesi öngörülüyor. 

İsrailli Yahudiler Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor mu?

Anadolu Ajansı ekibi işgal altındaki Doğu Kudüs sokaklarında İsrailli Yahudilere, "Mescid-i Aksa'yı gerçekten yıkmak istiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. İşte gelen cevaplar...

Ruhsar Pekcan: Kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlamıştır!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa kira yardımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlanmıştır" dedi. 

anadolu ajansı Haber Akış Sistemi Haberi

anadolu ajansı Haber Akış Sistemi

Haber Akış Sistemi, Kurumsal Web sayfası, Abone Sistemi gibi kurumsal uygulamaların ve bölgelerde çalışan sistemlerin durumlarının gözlenmesine olanak tanıyan "Anadolu Ajansı Ağ ve Sistem İzleme Merkezi" hizmete girdi.



Anadolu Ajansı "Ağ ve Sistem İzleme Merkezi", veri merkezinde bulunan sunucuların, Haber Akış Sistemi Kurumsal Web sayfası, Abone Sistemi gibi kurumsal uygulamaların ve bölgelerde çalışan sistemlerin durumlarının gözlenmesini sağlıyor. 


Sistem, SAP, e-posta, ve arşivlerimizin saklandığı medya depolama üniteleri gibi kritik bütün uygulamaların ve sunucuların izlenmesine de olanak tanıyor. Sistem sayesinde, ağ trafiğinin anlık olarak izlenmesi, olası siber tehditlerin belirlenmesi, zararlı yazılımların tespit edilmesine yönelik anlık gözlemler yapılabiliyor. Veri merkezinin sıcaklık ve nem değerleri ve enerji altyapısını oluşturan cihazların fiziksel durumlarının kontrollerine de imkan tanıyor. 


Yerli iş gücü ve sermaye ile üretilen izleme ve ekran...