06 / 05 / 2024

anagayrimenkulün sigortası nedir

anagayrimenkulün sigortası nedir

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılır. Peki, anagayrimenkulün sigortası nasıl yapılır? Bu konuda karar nasıl alınır?

Tebernüş Kireçci soruyor: Kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?

Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kentsel dönüşüm hızla ilerlerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine 'kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?'' sorusunu sordu. Bakın vat

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Konut sigortası nedir? 

Türkiye'de yaşanan doğal afetlerden sonra konut sigortası kavramı gündemde yer alamaya başladı. Peki, Konut sigortası nedir? İşte merak edilen tüm detaylar...

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Teknik altyapı nedir? Teknik altyapının önemi nedir?

İnşaat sektöründe sıklıkla kullanılan bir terim olan teknik altyapı birçok işlemi kapsayan sürecin bütünselliğini ifade ediyor. Teknik altyapı, sadece inşaat sektörü ile ilişkili olmayıp çeşitli sektörlerin gereksinimlerini karşılar. Peki teknik altyapı nedir ve neden önemlidir?

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

BİM'den Samsung Galaxy A53'e karşı konulamaz çılgın indirim! Stoklar tükenmeden yetişen kapacak! Böylesi görülmedi!

BİM, Türkiye'nin önde gelen market zincirleri arasında yer alan Samsung Galaxy A53 için büyük bir indirim uyguluyor! Bu fırsatı kaçırmayın! BİM'de Samsung Galaxy A53'ün fiyatı nedir diye merak ediyorsanız, işte 2 Nisan 2023 tarihli fiyat listesi...

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

“Hayata Dönüş Kredisi” nedir? “Hayata Dönüş Kredisi”nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve "Hayata Dönüş Kredisi" adı verilen esnaf ve sanatkara yönelik desteğin ayrıntıları belli oldu. Kredi paketinin kimlere yönelik olacağı, faizinin nasıl hesaplanacağı açıklandı.

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..

anagayrimenkulün sigortası nedir Haberi

anagayrimenkulün sigortası nedir

Anagayrimenkulün sigortası nasıl yapılır?

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılır.


Bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmünde olan Yyönetim planı ise; yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, anagayrimenkulün sigortası nasıl yapılır?


Anagayrimenkulün sigortası

Anagayrimenkulün, kat malikleri kurulunca tayin edilecek değer üzerinden sigorta edilmesi kat malikleri kurulunca kararlaştırılabilir.


Sigorta yapılması halinde kat malikleri, sigorta giderlerine, arsa payları oranında, katılmakla yükümlüdürler. Anagayrimenkulün tümünün harap olması halinde alınacak sigorta bedeli, aksine sözleşme olmadıkça, kat maliklerine, arsa payları oranında, paylaştırılır.


Yalnız bir veya bir kaç bağımsız bölüm veya eklentisi veya ortak yerlerden bir kısmı hasara uğramışsa, alınacak sigorta bedeli hasara uğrayan yerlerin onarımına arsa payları...