17 / 05 / 2024

annemin evinde oturuyprum kira vergisi ödenir mi

annemin evinde oturuyprum kira vergisi ödenir mi

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için yıllık beyanname verilerek vergi ödeniyor. Peki, annemin evinde oturuyorum kira vergisi ödenir mi diyorsanız işte yanıtı...

Evinde olmayan hemen markete koşsun. Son dönemin zam şampiyonu. Bir daha bu fiyata olmayacak

Son dönemin zam şampiyonu olan bir ürün hakkında flaş gelişmeler yaşandı. Ürün indirime girdi ve bir daha bu fiyata satılmasına çok zor gözle bakılıyor. Evinde biten gidip almalı.

Resmi Gazete'de resmen yayımlandı! Evinde bunu yapanlar cayır cayır yandı, cezası 4.839 TL

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir karar vatandaşları meraklandırdı. Artık evinde yapılmaması gereken bir şeyi yapacak vatandaşlar bunun karşılığında 4 bin 839 TL ceza ödemek zorunda kalacaklar...

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

Türkiye'de yerleşik her 2 yabancıdan biri kendi evinde oturuyor!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'den ikamet alan 1,5 milyonu aşkın yabancının yarıya yakını kendi evinde oturuyor.

İnşaatı mühürlenen müteahhit evinde ölü bulundu!

Adana'da yap-sat inşaat işi yapan  51 yaşındaki Bahattin K'nin bir süre önce inşaatı mühürlenmişti. Bunalıma girdiği iddia edilen Bahattin K. evinde ölü bulundu.

Hülya Avşar yaz aylarını Ayvalık’taki evinde geçirecek!

Geçtiğimiz gün İstinye Park’ta görüntülenen Hülya Avşar, yaz aylarını Ayvalık’ta bulunan evinde geçireceğini, gitmeden önce alışverişe çıktığını söyledi. 

Katie Price'nin 2 milyon sterlinlik evinde hayalet var iddiası!

Uzun zamandır maddi ve kariyer anlamda zorluk çeken model Katie Price'ın başı yine derde girdi. Evinde bir hayalet olduğunu düşünen Price, çareye medyumda buldu. 

Beton mikseri operatörü, evinde ahşap ev yapıyor!

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir firmada beton mikseri operatörü olan Cumhur Günay, evinde kurduğu atölyede ağaç dalları ve köklerinden ahşap ev maketleri üretiyor.

Helena Christensen huzuru dağ evinde buldu!

​​​​​​​50 yaşındaki Danimarkalı model Helena Christensen'in dünyanın en güzel kentlerinden birinde milyon dolarlık bir apartman dairesi var. Ama o huzuru dağlardaki evinde buluyor. 

Yıldız Tilbe evinde klip çekti!

Pop müziğin güçlü sesi Yıldız Tilbe, Kış Gülleri albümündeki Dağıldım Biraz şarkısına evinde klip çekti. İşte Yıldız Tilbe'nin evinden kareler...

Serdar Öztezcan evinde düş bahçesi yarattı!

15 sene önce model trenler ve geçtiği yerlerin canlandırmasını yapmaya başlayan Prof. Dr. Serdar Öztezcan, evinde yaklaşık 20 metrekarelik bir düş bahçesi düzenledi. 

Gayrimenkul zengini kadın Cihangir'deki evinde öldü!

Cihangir'de bir apartmanın 6. katında yaşayan Gayrimenkul zengini kadın evinde ölü bulundu. Kadının deniz manzaralı evinden 8 ton çöp çıktı.

Kelly Brook çiftlik evinde yaşıyor!

İngiliz model Kelly Brook'un bir çiftlik evinde yaşadığını biliyor muydunuz? Kelly Brook bir çiftlik evinde sakin bir hayat sürüyor.

annemin evinde oturuyprum kira vergisi ödenir mi Haberi

annemin evinde oturuyprum kira vergisi ödenir mi

Annemin evinde oturuyorum kira vergisi ödenir mi?

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için yıllık beyanname verilerek vergi ödenmesi gerekiyor. 


Kimi zaman mal sahipleri, taşınmaz malını kira bedeli almadan bir başkasının kullanımına bırakabiliyor. Bu durumda kira gelir vergisi mükellefiyeti ne olur? Siz de, "Annemin evinde oturuyorum kira vergisi ödenir mi?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Evin; çocuklara, anne veya babaya verilmişse emsal kira bedeli verilmiyor. Ancak, ev bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılmışsa emsal kira bedeli verilmek zorunda oluyor. 


Kira gelir vergisi ödenmeyen diğer durumlar şu şekilde sıralanıyor;


- Boş kalan gayrimenkullerin korunması amacıyla bedelsiz olarak başkalarının ikametine bırakılması,


- Binaların mal sahiplerinin çocuklarının, anne ve babalarının veya kardeşlerinin ikametine tahsis edilmesi, 


Ancak, bu kimselerin her birinin ikametine birden fazla konut tahsis edilmişse bu konutların yalnız birisi...