08 / 05 / 2024

Antalyanın 6T hedefi

Antalyanın 6T hedefi

İkibinli yılların başında tarım, turizm ve ticaretten oluşan 3 T ile öne çıkan Antalya ekonomisi, tekne üretimi (ultra lüks), tıp hizmetleri ve teknolojiyi de katarak T’lerin sayısını 6’ya çıkarmayı başardı.

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm hedefi 5 yılda 50 bin konut!

Yerel seçim kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hedeflerinin 5 yılda 50 bin konut yenilemek olduğunu söyledi. 

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, "Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi artık bir hayal değil" dedi.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den çarpıcı iddia: Doların yeni hedefi 35 TL!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların yakın geleceği konusundaki çarpıcı tahminleriyle finans dünyasını sallıyor. Geçer'in uyarısına göre, doların dalgalanmaları artacak ve Ekim ayında büyük bir sıçrama yaşayarak 35 TL seviyelerine yükselecek. 

Sahte kiralık konut dolandırıcılığına dikkat! Aman bu tuzağa düşmeyin!

Dolandırıcıların yeni hedefi konut sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5 bin olan bir evi, 3 bin liraya gösteriyor ve kiranın uygun olduğunu görenler de hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bundan sonra oluyor.

Altında dev rakam, yüzde 40 artacak! Bakan Yardımcısı Kalaycı açıkladı..

Bu sene ülkemizdeki altın rezervleri dolup taşacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı açıkladı. Ülkemizin bu seneki altın üretim hedefi, altın madencilik faaliyetlerinde ve altın üretiminde yüzde 40’ı aşmak. İşte haberin detayları…

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Piyasa Kahini İslam Memiş hiç dolar ve gram altın almayanlara yeni hedefi açıkladı! İşte toparlanma dönemi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kuruna ve gram altına hiç yatırım yapmayan vatandaşlara seslendi. Dolar kuru ve gram altında yeni hedefi açıkladı.

Hackerların yeni gözdesi kripto paralar!

Kripto para borsaları ve yatırımcıları hackerların yeni hedefi haline geldi. Çok sayıda hacker çeşitli yazılımlarla kripto yatırımcıları takip ediyor. 

Luxury Line'ın 2021 hedefi ulaştığı ülke sayısını 100'e çıkarmak!

Mobilya kenti MASKO’da faaliyet gösteren Luxury Line, 2021 yılında ulaştığı ülke sayısını 100’e çıkarmayı planlıyor.

Türkiye'nin 5 yılda altın üretme hedefi 100 ton!

Altın Madencileri Derneği Genel Başkanı Mehmet Yılmaz, yaklaşık 20 proje için kamudan izin alındığı takdirde 5 yıl içerisinde 100 ton üretme hedefine ulaşabileceklerini kaydetti.

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni hedefi KKTC!

Eşsiz doğası ve gelişmekte olan ekonomisiyle gelecek vadeden KKTC'de, gayrimenkul pazarı hızla yükseliyor.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yeni hedefi Avrupa oldu. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Antalyanın 6T hedefi Haberi

Antalyanın 6T hedefi

Milenyumlu yılların başında, ekonomisi tarım, ticaret ve turizme dayalı olması nedeniyle ‘3 T’li Antalya’ diye anılan Antalya ekonomisi hızlı bir gelişme göstererek bugün 6 T’ye ulaştı. Antalya’da ‘’T’’ ile başlayan sektörler arasına artık ultra lüks tekne yapımı, tıp sektörü ve teknokentin yarattığı ivme ile söz sahibi olan teknoloji sektörleri de katıldı. Yarım asır önce Akdeniz’de narenciye, pamuk ve hububat üretimiyle bilinen küçük bir sahil kenti olan Antalya, artık tarihi ve kültürü, ekonomisi, tarımı ve turizmi ile dünyanın tanıdığı bir kent haline geldi. Yılda 13 milyon turiste hizmet veren Antalya, başta Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya olmak üzere dünyanın birçok ülkesini tarım ürünleriyle de ulaşıyor. Kent artık dünyanın önde gelen iş adamlarına ve krallarına lüks tekne de üretiyor. 


Yarım asır önce,...