04 / 05 / 2024

arazi hisse satışları

arazi hisse satışları

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Toprak koruma kanunu hisseli satış esaslarına göre, yeter gelirli tarımsal arazilerin ekonomik bütünlüğe sahip olmayan kısımları Bakanlığın izni ile satılabiliyor...

Arazi hisse satışı!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, 15 Mayıs 2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, arazi hisse satışı yapılabilir mi? Arazide hisse satışı nasıl yapılabilir?

Milli Emlak arsa satışları açıklandı: İki ilde 4 arsa ile 3 arazi satılacak! 

Trabzon Araklı ve Afyonkarahisar Evciler'de yer alan 3 arsa ile 4 arazi satılıyor. Milli Emlak arsa satışları açıklandı. İşte tüm detaylar...

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

Çanakkale'de arazi satışları zirve yaptı! Fiyatlar bir senede iki katına çıktı! 

Çanakkale'de arazi satışları, Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü’yle Çanakkale’ye erişimin kolaylaşmasını sağlayarak zirve yaptı.

Arsa ve tarlalara olan talep satışları etkiledi, fiyatlar tavan yaptı!

Endeksa, arsa ve arazi satışlarındaki rekor artışın fiyatlara yansımasını inceledi. Endeksa verilerine göre Türkiye genelinde arsa fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 90,5 seviyesinde gerçekleşti.

Yabancı yatırımcıdan bir senenin en sert hisse satışı

TCMB aracılığı ile yayımlanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine nazaran yabancılar 26 Mayıs haftasında 378,7 milyon dolarlık kesin hisse satışı yaptı. Bu sayı haftalık oranda son bir senenin en büyük satışı olurken sene başından bu zamana kesin hisse satışı da 1,5 milyar doları geçti.

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Borsa İstanbul endeksi, geçen yıldan beri yükseliş trendini koruyor. Son haftalardaki volatil hareketlere rağmen uzmanlar borsanın cazibesini koruyacağını belirtirken, Borsa İstanbul’da bazı patronların hisse satışları dikkat çekiyor.

Satışlar başladı bugün son gün! Artışlar fiyatlara yansıyacak

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, halka arz edilecek. Hisse satışları dün başladı bugün sona erecek. Şeker GYO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Eser, konut fiyatlarındaki artışların GYO hisselerine de yansıyacağını söyledi.

Çanakkale Gökçeada'da arazi ve ev satışları patladı! 

Turizmin önemli merkezlerinden biri olan Çanakkale'de bulunan Gökçeada'ya koronavirüs vakalarının az olması nedeniyse ilgi arttı. Adada arazi ve ev satışları arttı. 

Kocaeli Körfez'de arsa ve arazi satışları arttı! 

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Sevindikli Mahallesi’nde, Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılmasıyl birlikte arsa satışlarında patlama yaşandı.

Bahçeli ev ve arazi satışları arttı!

Kamu bankalarının konut kredisindeki faiz oranlarını düşürmesinden sonra gayrimenkul satışları rekor seviyede arttı. İnşaatı devam eden sıfır dairelere de talepler artarken, kiralık daireler ise boş kaldı.

Sakarya'da yabancılara yapılan arazi satışları TBMM'de!

Sakarya ilinde yabancılara yapılan arazi satışlarına ve üzerinde ipotek bulunan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkoç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arazi satışlarında uygulanan KDV oranı mecliste!

Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında tarla ve arazi satışlarında uygulanan KDV oranının düşürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akfen Holding'den hisse satış açıklaması!

Akfen Holding bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan TAV Havalimanları, Mersin Uluslararası Limanı ve Akfen Yenilenebilir Enerji'de hisse satışı hakkında yer alan haberler için açıklamalarda bulundu.

arazi hisse satışları Haberi

arazi hisse satışları

Toprak koruma kanunu hisseli satış!

15 Mayıs 2014 tarihinde 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Toprak koruma kanunu hisseli satış esaslarına göre, yeter gelirli tarımsal arazilerin ekonomik bütünlüğe sahip olmayan kısımları Bakanlığın izni ile satılabilir.


5403 sayılı Kanuna 8 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 8/A ila 8/K maddeleri ve 8/A maddesine bağlı ek (1) sayılı liste eklenmiştir.


“Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü

MADDE 8/A – İl ve ilçelerin yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri bölge farklılıkları göz önünde bulundurularak bu Kanuna ekli (1) sayılı listede belirlenmiştir. Tarımsal araziler bu Kanuna ekli (1) sayılı listede belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin altında ifraz edilemez, bölünemez. 


Tarımsal arazilerin bu niteliği şerh konulmak üzere Bakanlık tarafından ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir. Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin hesaplanmasında,...