03 / 05 / 2024

Arsa maliyetleri yükselme

Arsa maliyetleri yükselme

Polonya ve Romanya’nın başkentinde gelişen bir inşaat projesinin toplam maliyetinin yüzde 18’i arsa maliyetinden kaynaklanıyor. Bu rakam Avrupa’nın batısına yaklaştıkça yüzde 25’i buluyor.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 48 ildeki 1.069 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 20 indirim fırsatı! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 48 ildeki 1.069 arsayı peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. İşte arsa satışı ile ilgili merak edilen her şey...

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Deprem sonrasında arsa talebi yüzde 60 oranında arttı

Arsa talebinin deprem sonrası yüzde 60 yükseliş gösterdiğini kaydeden Yeşilvadi Arsa Genel Koordinatörü Nurgül Orhan Uysal, en fazla ilginin Trakya, Çanakkale, Beypazarı ve Balıkesir'de görüldüğünü belirtti. İşte haberin detayları...

Nef Arsa satış ofisi ağına Antalya'yı da ekledi

Nef Arsa, Türkiye'nin her yerindeki arsa portföyünün satış ve tanıtım operasyonları gerçekleştirmek üzere Antalya'da bulunan yeni satış ofisini hizmete açtı. Nef, büyük yatırım değerine sahip olan "Nef Arsa"ları, Türkiye'nin önde gelen şehirlerinde yeni sahipleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Nef Arsa projelerinde yüzde 10 peşinat ve 24 aya varan vade fırsatı! 

Nef Arsa projeleri ülke genelinde yaygınlaşırken, yeni satış ofisi de Gaziantep’te açılıyor. Projelerde yüzde 10 indirim ve 24 aya varan vade fırsatı sunuluyor. İşte ayrıntılar... 

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.

Merkez Bankası bankaları uyardı: Ticari kredilerde maliyetleri yükseltmeyin!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bankalara bir yazı göndererek ticari kredilerde maliyetleri yükseltmeyin uyarısında bulundu. Banka, mevcut uygulamaların devam etmesi halinde ilave düzenlemelerin gelebileceği sinyalini verdi.

Belediye'den büyük fırsat! Tekirdağ'da 24 arsa kiraya verilecek!

Tekirdağ Muratlı Belediyesi'nden 24 arsa 2 yıllığına kiraya verilecek. İhale arazilerin bulunduğu Mahalle Muhtarlıklarında Encümen huzurunda yapılacak.

Nef Arsa’da yüzde 20 indirim fırsatı! 2 bin 345 lira taksitle arsa sahibi olabilirsiniz!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Nef, son yeniliği Nef Arsa’da yüzde 20 indirim kampanyası başladı. Söz konusu kampanya kapsamında Sakarya projesi özelinde yüzde 20 indirim yapılıyor.

İnşaat maliyetleri yükseliyor! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı!

İnşaat üretim maliyetleri ise Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 9,58 bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 101,57 arttı! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı.

TOKİ'den arsa alanlara yüzde 10 indirim müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından tapusunu hemen almak isteyen arsa alıcılarına yönelik gerçekleştirilen indirim kampanyası başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat malzeme maliyetleri yüzde 30,48 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bina inşaatlarının malzeme maliyetleri son bir yıl içerisinde yüzde 30,48 artış kaydetti. Bu durum karşısında inşaat şirketleri dijital platformlara yöneldi.

Arsa maliyetleri yükselme Haberi

Arsa maliyetleri yükselme

Polonya ve Romanya’nın başkentinde gelişen bir inşaat projesinin toplam maliyetinin yüzde 18’i arsa maliyetinden kaynaklanıyor. Bu rakam Avrupa’nın batısına yaklaştıkça yüzde 25’i buluyor. Ancak İstanbul’da rakam orta bölgelerde yüzde 50, Başakşehir tarafında yüzde 60, Bağdat Caddesi bölgesinde ise yüzde 80’e ulaşmış durumda. “5 dönüm yer için milyon dolarlar isteyenler var. Bunlarla anlaşmak mümkün değil.” diyen Avrupa Konutları’nın mimarı Artaş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, arsa maliyetlerinin hızlı yükselişinin İstanbul’da dar ve orta gelirlinin ev alma ihtimalini ortadan kaldırdığına dikkat çekti. Belediyeler, TOKİ, bakanlık çalışmalarıyla arazi geliştirilebileceğine dikkat çeken Çetinsaya, “Konut fiyatları bu şekilde nereye gider ben de tahmin edemiyorum. Fiyatlar yükseldikçe üzülüyorum. Nitekim yüksek fiyat satışları düşürür. Daha az insana hitap etmiş oluruz. TOKİ 300 daire yapıyor, 20...