29 / 04 / 2024

arz ve talep eşleşmemesi

arz ve talep eşleşmemesi

Gayrimenkul sektörü temsilcileri uzun süredir konuşulan sektörde balon var mı tartışmasını değerlendirdi. Sektörde balon riski görmediklerini belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, arz ve talebin eşleşmemesi sorunu yaşandığına dikkat çekti.

Konutta yeterli arz yok: Talep artarsa, fiyatlar yine katlanır!

Yeni ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini araştırırken, Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Özelmacıklı, arzın yeterli olmadığını söyledi. İşte o açıklama... 

Konut arzının artmasındaki en büyük engeller talep daralması ve artan maliyet!

İnşaat sektörünün, 2023’ü mücadeleyle geçirdiğine dikkat çeken Umut Durbakayım, talep daralması ve artan maliyetlerin altını çizerek, "Erişilebilir metrekare birim fiyatları ile üretim maliyeti arasındaki makasın açılması, konut arzının önündeki önemli engellerden" şeklinde konuştu. 

2024'te konut politikaları nasıl işleyecek? İşte 8 maddede konut sektöründe 2024 hedefleri...

Konut sektöründe yaşanan arz ve fahiş fiyat sorunu gündemden düşmüyor. 2024'te konut politikalarına ilişkin hedefler belli oldu. İşte 8 maddede o hedefler...

Otomotiv satışları 2024'te dengelenecek! Araba fiyatları düşecek mi?

Türkiye'de faaliyet gösteren otomotiv markalarının üst yöneticileri, pazarın 2023 yılında rekor bir performans gösterdiğine dikkat çekti. Ayrıca, gelecek sene için de arz ve talebin dengelenmesiyle toplam pazar hacminde bir azalışla "normalleşme" yaşanacağı ifade edildi. 

Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama başladı!

Artaş Holding’in, AVM, rezidans, ticari üniteler, satışa hazır konut projeleri ve süren konut projeleri olmak üzere, düzenli kira getirili ve çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olan iştiraki Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama resmen başladı.

Mega Metal halka arz oluyor! Mega Metal'in halka arzında talep toplama tarihi 7 Aralık...

Bakır tel sektöründe Avrupa ve Türkiye pazarının lider üreticilerinden Mega Metal'in halka arzında talep toplama tarihleri 7-8 Aralık 2023'te gerçekleşecek. Mega Metal'in talep toplama rakamları ve detaylar. İşte haberin ayrıntıları...

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor! Talep toplama tarihleri 7-8 Aralık!

Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzında talep toplama tarihleri açıklandı. Merakla beklenen halka arzda, 7-8 Aralık tarihlerinde 49,18 TL sabit fiyatla talep toplanacak. 

Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor! 290 milyon TL'lik sermaye artırımı!

Batı Ege GYO, şirketin yüzde 35,53'ünü halka arz ederek 290 milyon TL sermaye artırımı gerçekleştirecek. Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor. 

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ilk evini alacaklara kredi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk ev alımında kredi erişimini sağladıklarını belirterek, konut arz ve talebini birlikte düşünülmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Benzin, motorin, LPG'de tehlike çanları! Petrolde tahminler değişti: Akaryakıta yeni zam geliyor mu? 

Petrol, OPEC+'ın üretimi frenlemesi ve talep görünümünün iyileşmesinin ardından yılbaşından bu yana neredeyse yüzde 10 yükseldi. Şimdi de Goldman Sachs petrol tahminini yükseltti. Peki akaryakıta yeni zam geliyor mu? 

Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? İşte 6-8 Eylül tarihlerindeki halka arz talep toplama saatleri ve listesi...

Bu hafta halka arz olacak şirketler kesinleşti. Borsa İstanbul'da işlem görmek için müracaatlarını daha önce yapan Gıpta Ofis ve Tarkim Bitki, SPK onayını alarak halka arz sürecine katılmaya hak kazandı. İşte yeni halka arz olacak hisseler...

Ebebek halka arzına rekor talep geldi! Tarkim ise talep topluyor!

Ebebek’in halka arzına 3 milyon 917 bin 194 yatırımcıdan 7,7 kat talep geldi. ebebek halka arzı, en yüksek talep adediyle rekora imza attı. Bitki koruma ürünleri imalat ve satışını yapan Tarkim ise bugün itibariyle talep toplamaya başladı.

arz ve talep eşleşmemesi Haberi

arz ve talep eşleşmemesi

14. Gayrimenkul Zirvesinde İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes'in yönettiği "Sektörde Balon Vaı mı?" oturumunda tüketicinin alım gucu ve arz talep dengesi, sektör verileri neyi gösteriyor ve fiyat balonunun ne olduğu tartışıldı. Yaklaşık iki yıldır 'sektöıde balon var mı" konusunun konuşulduğunu söyleyen Tanes, henüz çok büyük alarm yaratacak bir tablo olduğuna inanmadığını söyledi. Balon konusu konuşulurken ikili biı anlayışın olduğunu dile getiren Tanes. biı kısmın'balon' diyerek ekonomik anlamda, fiyatta şişmeyi kastettiğini; bir kısmın ise eldeki konut stoklarının fazlalığı olarak gördüğünü belirtti ve fiyatlarda anormal şişme olmadığını vurguladı. İhtiyacı olanlarla, o ihtiyacı üretecek malı olanların bir turlu bir araya gelememesinin söz konusu olduğunu ama bunun keyfi olmadığını anlatan Tanes, buyuk ihtiyaç ve yapabilme kapasitesinin bir türlü bir araya gelemediğini, aslında...