15 / 05 / 2024

Atıklarla mücadele nedir

Atıklarla mücadele nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı katı atık düzenli depolama tesisleri ile 46,5 milyon kişiye hizmet veriyor. Bakanlık atıklar ile mücadele kapsamında çalışmalarına da hız verdi.

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

PTT 55 bin personel alımı için tarih belli oldu mu? PTT işçi alım şartları nedir?

PTT'nin personel alım ilanını yayınlayacağı tarih büyük bir heyecanla bekleniyor. PTT bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşlar PTT 55 bin personel alımı için tarih belli oldu mu? PTT işçi alım şartları nedir? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar.

PTT 55 bin personel alımı 2022 yapılacak mı? PTT işçi alımı şartları nedir?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) bünyesinde istihdam edilmek üzere 55 bin personel alımı yapılacak. PTT 55 bin personel alımı 2022 yapılacak mı? PTT işçi alımı şartları nedir? gibi soruların yanıtları ise tüm başvuru yapacak olanlar tarafından araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti tapusuna sahip olabilmek için ilk olarak iskan belgesine sahip olunması gerekiyor. İskân belgesi, yapı kullanım belgesi olarak da adlandırılıyor. Peki, Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur? İşte tüm detaylar...

PTT personel alımı yapacak mı? PTT 2022 personel alım şartları nedir?

PTT bünyesinde istihdam edilmek isteyen milyonlarca vatandaş yeni alımların ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. PTT personel alımı yapacak mı? PTT 2022 personel alım şartları nedir? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

OGM 1.833 personel alacak! OGM personel alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Peki, ilana kimler başvuru yapabilir? OGM personel alım şartları nedir? İşte tüm detaylar...

OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 5 bin personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Açıklamanın ardından OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir? gibi soruların yanıtları tüm başvuru yapmak isteyen adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar.

Site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları 13 maddede tüm detaylarıyla!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Atılım Norm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılım Norm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Taner Cengiz tarafından kuruldu.

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Oğuz Karğın tarafından kuruldu.

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyledi.

2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran’da!

Tesis yönetim sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası tesis yönetim firmalarının katılım sağlayacağı TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran'da gerçekleşecek. 

Bursa Yıldırım Belediyesi 2021'i kentsel dönüşüm ve imarda atılım yılı ilan etti!

Geçen yılı ‘Fen İşleri Yılı’ ilan ettiklerini anımsatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2020’yi hedeflerine ulaşarak kapattıklarını belirtti. 2021’i “Atılım Yılı” olarak belirlediklerini kaydeden Yılmaz, ilçeye vizyon katacak önemli projelerin bu yıl hayata geçirileceğini söyledi.

Atıklarla mücadele nedir Haberi

Atıklarla mücadele nedir

Katı atık düzenli depolama sayısı ülke genelinde 76’ya ulaştı. Bu tesisler ile 1010 belediyede 46,5 milyon kişiye hizmet veriliyor. Ayrıca, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Bursa, Kocaeli, Bolu, Sakarya, Konya, Kayseri ve Amasya’nın da arasında yer aldığı 16 çöp depolama tesisi aynı zamanda elektrik elde edilen tesisler haline getirildi. 2023 yılında ise ülkemizin tamamına katı atık düzenli depolama hizmeti verilecek.


2013 yılı itibariyle bin 395’e ulaşan geri kazanım tesisleriyle ekonomiye yıllık 2.1 milyar TL'lik değer sağlandı. Tehlikeli atık geri kazanım tesisi sayısı 2003 yılında 18 iken, bu sayı bugün 313’e ulaştı, 1. Sınıf Tehlikeli Atık Düzenli Depolama Tesisi sayısı 7’ye, ve beraber yakma tesis sayısı 36’ ulaştı. 2023 yılında ise atıklardan 6 milyarlık ekonomik katkı hedefleniyor.


Ambalaj atıkları lisanslı toplama – ayırma ve...