11 / 05 / 2024

AVM yasa tasarısının amaçları neler

AVM yasa tasarısının amaçları neler

AVM Yasası 2014 tasarısının amacı nedir? AVM Kanun tasarısı neyi amaçlıyor? AVM Yasası neden çıkarılıyor? AVM Yasası hangi AVM, mağaza ve zincir mağaza şubelerini kapsayacak? AVM Yasası, mağaza ve alanlarını nasıl tanımlıyor?

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

Ada TV’ye konuk olan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında kuralları değiştirecek yasa tasarısının içeriği ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte UBP Milletvekili Yasemin Öztürk'ün o açıklamaları...

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Güney Kore’den kripto düzenlemelerinde önemli hamle!

Güney Kore’den kripto para konusunda büyük bir hamle geldi. Güney Kore, yatırımcıları korumaya odaklanan kripto yasa tasarısını onayladı.

İspanya'da kira artışlarına ilk defa sınırlama getirildi!

İspanya'da azınlıktaki sol koalisyon hükümetinin hazırlamış olduğu ve ülke demokrasi tarihinde kira artışlarına sınırlama getiren ilk konut yasa tasarısı mecliste kabul edildi. 

ŞOK! EYT'de 1800 gün engeli! Bakanlık devrede

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT’li) ilgili yasa tasarısının Aralık 2022’de bitirileceğinin açıklanması üzerine toplumun değişik kesimleri de sorunlarının giderilmesi için taleplerini gündeme getirmeye başladı.

ABD enflasyonu düşürmek için yasa çıkardı: Vergi zamları, teşvikler… Peki ABD ekonomisi iyiye gidecek mi?

ABD Temsilciler Meclisi, enflasyonun düşürülmesine yönelik yasa tasarısını onayladı. Yasa ile sağlık ve iklim konusunda düzenlemelerin yanı sıra vergi artışları da dikkat çekiyor.

Emekli olmak isteyenlere şok haber! Şartlar değişiyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa tasarısını milyonlarca vatandaş merakla beklerken, herkes tarafından araştırılan EYT kapsamı sorusu cevap buldu. İşte EYT’nin kapsamı ile ilgili şartlar...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

Ukrayna’da konut fiyatları yükselir mi?

Ukrayna'da parlamentoya sunulan yasa tasarısının onaylanmasıyla ülkede konut fiyatlarının iki katına çıkması bekleniyor.

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

AVM yasa tasarısının amaçları neler Haberi

AVM yasa tasarısının amaçları neler

AVM Yasası 2014 içeriğinde neler var? AVM Kanun tasarısının amacı ve kapsamı nedir? TBMM Komisyonu'nda görüşülen AVM Yasası teklifi hangi AVM ve mağazaları kapsıyor? Bu soruların cevapları, 58 AK Partili milletvekilinin imzasıyla sunulan yasa teklifinde yer alıyor. İşte o o yasa teklifinin ilk bölümündeki amaç, kapsam ve tanımlar...


Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi


Birinci Bölüm


Amaç, Kapsam, Tanımlar


Amaç ve kapsam


"Madde 1.- Bu Kanunun amacı, büyük mağazalar, zincir mağazalar ile alışveriş merkezlerinin kuruluşlarına, ticari faaliyette bulunmalarına ve denetlenmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. 


AVM Yasa teklifinin madde gerekçeleri neler? Öğrenmek için tıklayın!


Bu Kanun, hangi ad altında olursa olsun il, ilçe, belde belediyeleri hudutları içinde kalan dört yüz metrekare üzerinde satış alanına sahip, büyük mağazalar, alışveriş...