28 / 07 / 2024

AVM yatırımcıları için lale devri bitti

AVM yatırımcıları için lale devri bitti

Son 15 yılda ulaştığı 50 milyar dolarlık yatırım hacmi ve yıllık 75 milyar dolara ulaşan cirosuyla bir dönemin en gözde yatırımı alışveriş merkezlerinin yıldızı sönüyor.

Borsa uzmanı yatırımcıları uyardı! Siz siz olun temel ve teknik analizden vazgeçmeyin!

Borsa yatırımına ilgi her geçen gün artıyor. Yatırımcılar borsadaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Hangi hissenin daha çok kazandırdığı merak eden yatırımcılar için Borsa uzmanından kritik açıklama geldi. Yatırımcıları uyaran uzman isimden yatırım tavsiyesi geldi.  

Uzmanından borsa yatırımcısına 7 önemli tavsiye! Borsa yatırımcıları dikkat!

Borsa İstanbul’da 2020 yılındaki pandemi döneminden itibaren çok güçlü yükseliş dönemleri yaşandı. Yatırımcılar ise borsadaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Borsa yatırımcıları için Borsa eğitmeni Adem Ayan sosyal medya hesabından yedi önemli tavsiyede bulundu.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Altın, dolar, borsa... Bu hafta hangi yatırımcılar kazandı? En çok kandıran yatırım aracı belli oldu!

Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Altın, dolar ve borsa yatırımcıları içinde bu hafta kimlerin kazandığı belli oldu. İşte bu haftanın kazandıran yatırım aracı...

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Borsa yatırımcılarına altın değerinde tavsiye! Borsada kazanınca veya kaybedince ne yapmalı?

Milyonlarca borsa yatırımcısı borsayı anbean takip ediyor. Kimileri kazançlı çıkarken kimileri kaybediyor. Peki borsada kazanınca veya kaybedince ne yapmalı? İşte borsa yatırımcıları için altın değerinde tavsiye...

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Finans uzmanı borsa yatırımcılarını uyardı: Bundan sonra hisse seçimi kritik olacak!

ENA Strateji Kurucusu ve Finans Uzmanı Emre Şirin, borsadaki yükselişi değerlendirdi. Şirin ''Borsada 2200 puanlık bir yükseliş oldu. 300-302 dolar üzerinde bir miktar daha potansiyel oluşur.'' diyerek yatırımcılar için önemli açıklamalarda bulundu.

Uzmanından Borsa yatırımcılarına önemli tüyolar!

Borsa İstanbul yeni haftaya yatay başlarken Uzun Vade Hisse Senedi Yatırımcısı Onur Demir'den de borsa yatırımcıları için çok önemli tüyolar geldi. İşte Onur Demir'in resmi X hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Borsa yatırımcıları için 12 hisse analizi…

​​​​​​​Borsa İstanbul’da işlem gören hisselerden 12 tanesini incelemeyen borsa eğitmeni  Adem Ayan X soysal medya hesabından yatırımcıların portföyünde bulunmasını tavsiye ettiği şirketleri paylaştı.

Yatırımcılar için pasif gelir elde etmenin en iyi 6 yolu: Gayrimenkul de var!

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesinde akıllı yatırım ve iş kurma yoluyla servet oluşturmanın tanınmış bir savunucusu olan Robert Kiyosaki'nin pasif gelir akışları ile ilgili tavsiyeleri bulunuyor. İşte pasif gelir elde etmenin en iyi 6 yolu...

Borsadaki küçük yatırımcılar dikkat! Arsa, konut almış gibi unutacaksınız!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,83 değer kaybederek 7.830,23 puana geriledi. Borsadaki düşüşler yatırımcıları tedirgin ederken, küçük yatırımcılar için uyarı geldi...

AVM yatırımcıları için lale devri bitti Haberi

AVM yatırımcıları için lale devri bitti

Son 15 yılda ulaştığı 50 milyar dolarlık yatırım hacmi ve yıllık 75 milyar dolara ulaşan cirosu ile bir dönemin en gözde yatırım alaşı olan alışveriş merkezlerinin (AVM) yıldızı sönüyor. 2005-2010 yılları arasında sayıları yüzde 200'lük oranlarla artan AVM'ler şimdilerde iflas ve el değiştirmelerle anılırken, Maptiriks tarafından yapılan araştırmada önümüzde 5 yıl içinde AVM yatırımlarında yavaşlama yaşanacak. 


ZİRVEDEN DÖNÜŞ BAŞLADI


Sektörün son 15 yılık seyri ise zirve ve dip arasında zikzak çiziyor. 2000 yılında Türkiye'de 10 ilde 36 olan AVM sayısı, 5 yülık süreçte 2'ye katlanarak 2005'te 72'ye ulaştı. AVM yatırımları Türkiye büyümesinin de zirve yaptığı 2005-2010 döneminde ise en parlak dönemini yaşadı. Bu 5 yıllık süreçte yüzde 200'lük büyüme yaşayan sektör, 2010 yüı sonunda pek çok yabancı yatırımcının da Türkiye'ye girmesi...