06 / 05 / 2024

AVMlerde yeni değişiklikler

AVMlerde yeni değişiklikler

Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, AVM'leri, zincir mağazalar gibi organize işletmeler ile esnaf işletmeleri gibi geleneksel işletmelerin ticaretini düzenleyen perakende ticareti kanun tasarısının TBMM'ye sevk edildiğini açıkladı.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartları için yeni değişiklik...

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için Resmi Gazete’de 2 yeni değişiklik yürürlüğe girdiği açıklandı. Buna göre yönetmelikte yer alan yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verildi. İşte haberin ayrıntıları...

MEB açıkladı! 3 branş dersinin saatinde değişiklikler yapılabilir

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin daha iyi ve daha kaliteli bir eğitim öğretim dönemi geçirebilmesi adına yeni kararları peş peşe açıklamayı sürdürüyor. Yapılan açıklama kapsamında dersler için önemli bir değişiklik yapılmaya hazırlanıldığı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Emeklilik sistemi baştan aşağı değişiyor! Yeni sistem resmen başlıyor!

TBMM’ye sunulan 12’nci Kalkınma Planı iş hayatında önemli değişiklikler getirecek. Emekli aylığı sistemi ve emeklilik kriterleri değişirken, evde engelli veya yaşlı birinin bakımından sorumlu olan kişinin sigortası olacak. EYT’nin ardından sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik dönemi başlayacak.

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

Son dönemde emeklilik süreçleriyle ilgili önemli düzenlemeler ve değişiklikler gündemde. Emeklilik tablosu, çalışanlara geleceğe dair daha iyi planlar yapmalarına yardımcı olan bir sistemdir. Bu tablo gerekli prim gün sayıları sigortalılık süreleri ve yaş şartları gibi faktörleri kapsar.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Tapusu olanlar DİKKAT kanun değişti! 1 Eylül’de başlayacak!

Tapu düzenlemesinde yeni değişiklikler için tarih verildi. 1 Eylül tarihinden itibaren yürülüğe girecek ve taşınmaz mülkiyeti ve ilişkilerinde önemli değişikliklere işaret ediyor.

POMEM girişlerinde sürpriz değişiklik! Her şey sil baştan değişti!

Edinilen bilgilere göre, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) girişlerinde değişikliğe gidildi. Şark sürelerinde değişiklikler yapılması dahil pek çok düzenleme, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Polis adayları yeni gelişmelerin ne olduğunu sorguluyor.

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerine zam mı geliyor? E-ticarette yeni dönemin işareti! 

E ticaret sektörü gün geçtikçe büyümeye devam ederken, yeni hukuki düzenlemelere ihtiyaç da artıyor. Dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için yapılacak yeni değişiklikler ile şirketlerin belirtilen şartları sağlamaması durumunda internet üzerinden satış yapmasına izin verilmeyecek.

Apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliği mi oy çokluğu mu gerekir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliğinin mi oy çokluğunun mu gerekli olduğunu kaleme aldı.

Kiralama sözleşmelerinde yeni değişiklikler yapıldı!

Koronavirüsle mücadele edilen şu günlerde kira sözleşmelerinde, kira indirimleri, kira ödemelerinin ertelenmesi, belirli süreliğine kira alınmaması gibi değişiklikler yapıldı.

AVMlerde yeni değişiklikler Haberi

AVMlerde yeni değişiklikler

Perakende sektörünün düzenlenmesi amacıyla daha önce üç kez taslak hazırlandı; ancak hiçbiri yasalaşmadı.


Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcı, Türkiye'de 1.8 milyon kişi ile çalışan nüfusun yüzde 16'sının perakende sektöründe istihdam edildiğini, son 10 yılda sektörün yıllık yüzde 5.7'lik ortalama büyüme hızı ile en hızlı gelişen sektörlerden biri olduğunu belirterek, "Bu gelişmeler, sektörde yönlendirici ve destekleyici bir düzenleme ihtiyacını ortaya çıkarmıştır" dedi.


Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu'na göre, toplam perakende pazarı 2013 yılında 215 milyar dolar oldu; toplam mağaza sayısı 78,000'e ulaştı ve yüzde 13 büyüme ile sektörün cirosu 100 milyar dolar oldu. Bu yıl sektör cirosunun yüzde 15 büyüme ile 115 milyar dolara çıkması bekleniyor.


Tasarı, AVM, büyük ve zincir mağazalar, bayi işletmeler, özel yetkili işletmelerin yanı sıra esnaf...