18 / 05 / 2024

AVMlerle ilgili flaş düzenleme

AVMlerle ilgili flaş düzenleme

Alışveriş merkezleri hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM'lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, itiraz geldi. Sektörde ağırlıklı görüş mevcut düzenin sürmesi yönünde...

Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddialarına hükümetten flaş açıklama geldi!

Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, hükümetten konuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı açıklamada bu iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Gram altın için flaş bir tahmin geldi! Çarpan etkisiyle 4 bin TL'yi görebilir!

Yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında başı çeken gram altın ile ilgili flaş bir tahmin geldi. Yapılan tahminlerde gram altının çarpan etkisiyle 4 bin TL'yi görebileceği belirtildi.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Binlerce kişiye mezar olmuştu! Rönesans Rezidans ile ilgili beklenen haber geldi! Flaş gelişme...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da binlerce kişiye mezar olan ve "Cennetten bir köşe" sloganıyla pazarlanan Rönesans Rezidans ile ilgili flaş gelişme yaşandı.

Altın almayı düşünenler hemen bu haberi okusun. Sonra başınız çok ağrıyacak

Altın almayı düşünen vatandaşlarla ilgili flaş açıklamalarda bulunuldu. Altın almayı düşünen vatandaşları bu konu çok ilgilendiriyor.

Bankalarda dolarla ilgili flaş gelişme. O detay herkesi şok etti

Bankalarda dolarla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Detayı öğrenen herkes şaşkınlık yaşadı ancak sizin de işinize yarayabilir.

Merkez Bankası'yla ilgili flaş gelişme! Doları olan herkes baksın

Merkez Bankası'nın dolar rezervleriyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Konuyla ilgili gelişme doları olan herkesi ilgilendiriyor.

Dolarla ilgili flaş tarih verildi. Elinde doları olan herkes gelsin baksın. O tarihe dikkat

Dolar fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken, ekonomistlerden de dolar fiyatları hakkında açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dolar fiyatları hakkında son olarak flaş bir tarih verildi.

Dolarda dananın kuyruğu kopacak. Dolarda dananın kuyruğunun kopacağı tarih verildi

Dolar alan vatandaşlar dolar fiyatlarının hangi yöne gideceğini merak ediyor. Dolarda dananın kuyruğu kopuyor. Dolar fiyatlarıyla ilgili flaş bir haber geldi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Kahramanmaraş depremiyle ilgili flaş açıklama: Faya stres transfer etmiş olabilir!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta bugün yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

'Olağanüstü hareketler olacak' diyen Ekonomist Selçuk Geçer elinde altın olanları uyardı! Almayan çok pişman olacak 

Altın fiyatları ile ilgili flaş açıklama Ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. 'Olağanüstü hareketler olacak' diyen Ekonomist Selçuk Geçer elinde altın olanları uyardı! 

Naci Görür'den son depremlerle ilgili flaş açıklama!

Türkiye'nin sıkça depremlerle sarsılan coğrafyasında, son günlerde meydana gelen peş peşe depremler uzmanları endişelendiriyor. Ünlü deprem uzmanı Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. 

AVMlerle ilgili flaş düzenleme Haberi

AVMlerle ilgili flaş düzenleme

Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM'lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi. Halihazırda AVM'ler işletme ruhsatıyla çalışmadığından, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle yapılacak görüşmede taslağın bu kısmının mevcut iş yapma şekline göre düzenlenmesi talep edilecek. 


Bakanlığın sektörün görüşüne açtığı AVM'ler Hakkında Yönetmelik Taslağı, başta Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) olmak üzere Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) üyeleri tarafından masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre, taslakla ilgili en büyük eleştiri ruhsatla ilgili kısma geldi. 


Taslak, AVM'ler ve mağazaların aldığı ruhsatları yerel belediyelerden büyükşehir belediyelerine bağlarken, işletme ruhsatı AVM'leri de kapsayacak şekilde ele alındı. Mevcut durumda yalnız mağazaların işletme ruhsatı aldığını, AVM'lerin ise yapı ruhsatı ve iskân aldığını ifade eden AVM temsilcileri yetkili...