05 / 05 / 2024

avrupa ülkeleri çin

avrupa ülkeleri çin

Avrupa ülkelerine mal satmakta zorlanan Çin, üretim konusunda Türkiye'yi üs olarak kullanmak istiyor. Birçok Çinli firma, Türkiye'de ortaklık için KOBİ arıyor.

Türkiye konut fiyatlarıyla Avrupa'da lider!

Türkiye'deki konut fiyatları Avrupa ülkelerini solladı. Ev sahibi olmak gün geçtikçe zorlaşırken ,konut fiyatları Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında uçurum dikkatlerden kaçmıyor. 

Avrupa Hafriyat İnşaat Taahhüt Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrupa Hafriyat İnşaat Taahhüt Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nihat Ülker tarafından kuruldu.

İstanbul’dan konutunu satan Avrupa yolunu tutuyor! Avrupa için fırsatlar doğuyor!

İstanbul’da emlak fiyatları Avrupa ile yarışır hale geliyor. Hal böyle olunca da T.C vatandaşlarının yurt dışında konut alma eğilimlerinde artış olduğu gözlemlendi. İşte detaylar!

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan son dakika açıklaması!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), doğal gaz fiyatlarında haziran ayı için bir değişiklik olmayacağını duyurdu. BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda, Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'nın ardından en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de uygulandığı belirtildi.

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035'te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 2035'ten itibaren benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin satışını yasaklama girişimi için onay verdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...

Dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Zirve değişti, işte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Passport Index'in verilerine göre 2022'de dünyanın en güçlü pasaportları duyuruldu. Listenin 1 numarasında ise Avrupa ülkeleri bulunmuyor. İşte o şaşırtan liste...

Vize alacaklara duyuruldu! Artık eski devir kapandı! İşte vizede yeni dönem başlıyor!

Avrupa ülkeleri Schengen vizesi yeni hazırlıklar içinde. Avrupa ülkeleri Schengen vizesi, önümüzdeki yıl yürürlüğe sokacakları yeni sistemin alt yapısını hazırlıyor. Peki Schengen vizesi nedir, hangi ülkelerde geçerlidir? İşte detaylar!

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

Avrupa sanayisinde Çin merkezli şirket krizi

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde faaliyet gösteren Çin merkezli şirketler, Avrupa’da Çin ile ekonomik bağların koparılmasına ilişkin çağrıların ve ticari korumacılık eğilimlerinin tırmanmaya başlamasından kaygılı olduklarını bildirdi.

Avro Bölgesi'nde enflasyon rekor yenilerken 3 ülkede yüzde 22'nin üzerine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşının etkisi üzerinden vakit geçtikçe daha görünür hale gelmeye başladı. 3 Baltık ülkesinde enflasyon yüzde 22'nin üzerine çıktı. Avrupa ülkeleri enflasyonla boğuşurken, halkın alım gücü günden güne düşüyor.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

avrupa ülkeleri çin Haberi

avrupa ülkeleri çin
Son yıllarda Türkiye'ye ihraç ettikleri ucuz mallarla birçok sektörün krize girmesine neden olan Çin firmaları, Türkiye'nin ve Avrupa'nın Çin mallarına koyduğu engelleri, Türk küçük ve orta ölçekli şirketleriyle (KOBİ) aşmayı planlıyor. Bu kapsamda birçok Çin merkezli firmanın, satın almak veya ortaklık kurmak için KOBİ aradığı belirlendi. Çinli firmaların, son dönemde ortaklık ve satın alma için Ankara'ya sık sık geldikleri bildirildi. Firma temsilcilerinin, başta Hazine ve Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) olmak üzere, kamu kurumlarından, şirket satın alma ve ortaklık konusunda bilgi aldıkları belirtildi. Çinli firmaların, ekonomi yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, özellikle KOBİ'lerle ortak olmak istediklerini dile getirdiği de kaydedildi.

İnşaat ve imalat

Firmalarla ekonomi yetkililerinin yaptığı görüşmelerde, Çinli firmaların ağırlıklı olarak inşaat ve imalat sektöründe faaliyet göstermek istediklerini ifade ettikleri bildirildi....